«Κύριε πρωθυπουργέ αναλαμβάνετε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια δύσκολη ιστορική καμπή, έχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», δήλωσε ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την παράδοση – παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, να λειτουργήσουν οι βασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια…» πρόσθεσε απευθυνόμενος στο νέο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να ξαναβρεί η χώρα τη θέση που της αξίζει στην ενωμένη Ευρώπη ενώ επισήμανε την ανάγκη εθνικής συσπείρωσης. «Δεν είστε μόνος σε αυτή την προσπάθεια», σημείωσε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα έχει τη «βοήθεια όλων».

Από την πλευρά του, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι έχει «πλήρη επίγνωση» των κρίσιμων στιγμή που διερχεται η χώρα, αλλά και της ανάγκης να υπάρξει γρήγορα ανάκαμψη. Συνεχάρη επίσης τον απερχόμενο Πρωθυπουργό για την «άψογη», όπως είπε, εκτέλεση του έργου του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.