«Υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που είναι πολύ σοφή. Από στόματος κοράκου “κρα” θα ακούσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, προσβάλλουμε και τα κοράκια».

Αυτή την παροιμία επέλεξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης για να σχολιάσει τα όσα είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Παφίλης συνέχισε λέγοντας: «Είναι πολύ φυσικό από τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αυτό θα ακούσει κανένας. Είναι δεδομένο ότι στηρίζουν και τη χούντα και τον ναζισμό. Ωμά έχουν διακηρύξει ότι είναι οπαδοί της δικτατορίας. Ποιοι μιλούν για πατρίδα; Οι συνεργάτες των Γερμανών; Τα τάγματα ασφαλείας; Ποιοι μιλούν; οι συμμορίες του παρακράτους και του Κοτζαμάνη; Ποιοι μιλούν;

Τα φασισταριά της χούντας που καταπίεζαν τον ελληνικό λαό; Ποιοι μιλούν για πατρίδα σε τελική ανάλυση; Αυτοί που καταδικάζουν με έγγραφά τους την αντίσταση των Κρητικών κατά των Γερμανών;» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, για όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Παφίλης έθεσε, όμως, και θέμα διότι η δικαιοσύνη καθυστερεί εδώ και χρόνια να βγάλει απόφαση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και αντί για καταδίκη του κόμματος, υπήρξε καταδίκη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Ζαριανόπουλου, με την κατηγορία ότι τους πρόσβαλε επειδή τους αποκάλεσε φασίστες και ναζιστές.

TAGS