Κείμενο με αφορμή την Πρωτομαγιά υπογράφουν Αντώναρος, Παπακώστα και Καραχάλιος

«Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6:14
01/05/2018
Κείμενο με αφορμή την Πρωτομαγιά υπογράφουν Αντώναρος, Παπακώστα και Καραχάλιος
23
loading

Ένα κείμενο με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά έδωσαν στη δημοσιότητα και συνυπογράφουν η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην βουλευτής και υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος και ο πολιτικός επιστήμονας και επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος.

Με τίτλο «Εμείς νιώθουμε και νοιαζόμαστε», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν πως η σκέψη τους με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς:

- Είναι στους ανέργους οι οποίοι στερούνται την πρόσβαση στην εργασία.

- Είναι όμως και στους εργαζόμενους με τις αμοιβές στα όρια της φτώχειας.

- Είναι και στους συνταξιούχους που οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων τους οδηγούν στην απόγνωση.

Το υπόλοιπο κείμενο έχει ως εξής:

Ποιος είναι ο στόχος της Ημέρας; Να τονώσει το αγωνιστικό φρόνημα των μη εχόντων, των μη προνομιούχων. Είναι «αριστερή γιορτή»; Σαφώς και όχι! Δεν υπάρχουν αριστερές και δεξιές Ημέρες υψηλού συμβολισμού. Κάθε τέτοια ημέρα ανήκει σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η φετινή Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της επικαιρότητας που μας φέρνει πολύ κοντά στην έξοδό μας από την εποχή των Μνημονίων (Το κατά πόσο η έξοδος θα είναι «καθαρή» ή όχι αποτελεί ζητούμενο και όχι ζήτημα). Το ζήτημα είναι ποιος μπορεί σε ένα τόσο σύνθετο τοπίο, ναρκοθετημένο κοινωνικά και υπονομευόμενο αναπτυξιακά, να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα υπηρετώντας 3 άξονες:

α)Τη γεωπολιτική σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας.

β)την κοινωνική ειρήνη και την αποκατάσταση των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων που μαστίζουν ιδιαίτερα τους λιγότερο ευνοημένους,

γ)την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο μέσα σε ένα πλαίσιο ισονομίας και διαφάνειας.

Αν οι τρεις παραπάνω άξονες ακούγονται αυτονόητοι για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δεν είναι αυτονόητοι για το σημερινό πολιτικό σύστημα, το οποίο κινείται σε άλλη γραμμή πλεύσης, με εξαίρεση κάποιες «πολιτικές νησίδες». Εμείς σήμερα μπορεί να φαντάζουμε «ρομαντικοί» στην εποχή που κυριαρχεί ο κυνισμός. Είμαστε όμως ιδιαίτερα ανήσυχοι, όχι μόνο για τον τρόπο που θα διαχειριστεί η Κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των Μνημονίων, αλλά και από τη θολή εικόνα της Αντιπολίτευσης, η οποία δεν αποσαφηνίζει τις θέσεις της, δεν δεσμεύεται για το απαραίτητο δίχτυ προστασίας που απαιτεί το 21% της κοινωνίας το οποίο ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (πηγή ΕΛΣΤΑΤ).

Αυτές είναι οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν όσοι έχουν λόγο στα δημόσια πράγματα.

Μας ανησυχεί ιδιαίτερα πως, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας (και δεν δημοσιεύονται!), το 15% των ελληνικών νοικοκυριών ζουν με μάξιμουμ 2.500 ευρώ το χρόνο (δηλαδή με 1,7 ευρώ το άτομο την ημέρα...) και το 75% με μάξιμουμ 10.000 ευρώ το χρόνο.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός του ενός πέμπτου του πληθυσμού δεν είναι ένα συγκυριακό φαινόμενο. Είναι ο κανόνας που τείνει να παγιωθεί.

Μια κοινωνία χωρίς μεσαία τάξη, είναι μία κοινωνία νεόπτωχων και όχι μόνο οικονομικά. Είναι ένα κοινωνικό σύνολο που δεν βλέπει μόνο το πορτοφόλι του να αδειάζει, αλλά νοιώθει τεράστιο κενό στην ψυχή του, και βλέπει τα αποθέματα της θετικής του ενέργειας να εξαντλούνται, χωρίς να έχει τη δύναμη να αντιδράσει. Εναποθέτει λοιπόν τις όποιες ελπίδες του απέμειναν στην πολιτική ηγεσία του τόπου, η οποία, πολωμένη και διχασμένη, δεν κάνει από επιλογή το αυτονόητο: Να βρει δηλαδή πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις και να επιδείξει έμπρακτα όχι με λόγια τη στοιχειώδη ευαισθησία.

Η μεν κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αξιοποιήσει π.χ. το κοινωνικό μέρισμα προς όφελός της. Η δε αξιωματική αντιπολίτευσης και η ηγετική της ομάδα ψάχνουν να βρουν τρόπο να την αποκρούσουν ώστε να μην ευνοηθεί ο αντίπαλός της και χαθεί η προοπτική της εξουσίας.

Μικρά και ιδιοτελή τα κίνητρα και των δύο. Γι' αυτό και όσο συμπεριφέρονται έτσι, χωρίς κοινή προσπάθεια για σύνθεση ιδεών, χωρίς συναίνεση πολιτικών, χωρίς συνένωση δυνάμεων προς όφελος των πολιτών, θα κυριαρχεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας ο Κανένας.

Εμείς τοποθετούμαστε όχι ως «αντί» αλλά «υπέρ» της κοινωνίας.

Θετικά.

Με προτάσεις.

Τοποθετούμαστε με άξονα την πολιτική μας παιδεία και την σχολή πολιτικής και κοινωνικής σκέψης η οποία βάζει

- Τον άνθρωπο μπροστά από τους αριθμούς.

- Την Πατρίδα πάνω από την Παράταξη.

- Τις συλλογικές αρχές και τις αξίες πάνω από τα ατομικά συμφέροντα.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, την ευαισθησία μας, την ενσυναίσθηση μας και θέλουμε να συναντηθούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας στο χώρο του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση για να εκφράσουμε τα ζητούμενα των πολιτών και να κάνουμε πράξη τις απόλυτα δικαιολογημένες προσδοκίες τους.

ΔΙΟΤΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

1 Μάη 2018

Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου

Ευάγγελος Αντώναρος

Νίκος Καραχάλιος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar Μαριος1

  Το τρίο Στούτζες

 2. avatar Lxi & companie

  ναι ο αντΌναρος κι ο καραΧάλιας θα διαλύσουγ το κόμμα,
  κι έτσι θάχουμε πρωθυπουργό τον καρανίκα σανό αχυρό φάγα •••

 3. avatar Lxi

  Βλεπω με ιδιαιτερη χαρα και ικανοποιηση ,οτι επεσε διχονοια στην ομαδα. Μακαρι να επικρατησουν οι εχεφρονες και οχι οι ακραιοι ,τυπου Γεωργιαδη-Σαμαρα-Κικιλια -Ψωμιαδη

 4. avatar 1312

  Να το προσέξουν στην νδ πάντως το ότι τα έμμισθα τρολ τους οι σηθεν φιλελευθεροι κάνουν ίδια σχόλια με τους ναζί

 5. avatar Υπάρχει ελπίς

  Με τόσους άσχετους αλεξιπτωτιστές που κατέλαβαν το κόμμα, κόντεψα να ξεχάσω την πραγματική Νέα Δημοκρατία.

 6. avatar θορπ

  Λευτεριά στους κολωτουμπαρεους !

 7. avatar Ηρθαν τ´αγρια

  Να διωξουν τους νοικοκυραιους απο την Νδ. Τωρα οι μουσαφιρηδες που εβριζαν χυδαια τον Καραμανλη και την παραταξη ,θελουν να αποτελειωσουν το κομμα μας..
  Θα τους αφησουμε. ??~~~

  1. avatar Mg1

   Όπως θα έκανε και ο περίφημος Γκρούεζας στην διάσημη ελληνική ταινία....

 8. avatar PANKO

  Αυτές τις [...] ακούω από κάποιους βοιδο-νεοφιλελέδες Αδωνο-μητσοτακικούς...και λέω...
  "ΒΡΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...Μ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΆΛΙ"...

 9. avatar προς τι το αγχος, αγαπητα στρουμφοτρολλ;;;;

  Αφού όπως λέτε αυτοί οι τρεις δεν εκφράζουν κανένα, προς τι τρέχετε πρωί πρωί και σχολιάζετε αρνητικά με τόσο άγχος και τόσο πάθος, εεεεε; Μήπως δε μας λέτε όλη την αλήθεια για τις πραγματικές σας σκέψεις και ανησυχίες;;; Προς τι ο κρύος ιδρώτας που σας λούζει Πρωτομαγιά; Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, και στο τέλος ο κόσμος θα κρίνει. Αλλά ξέχασα: στο δικό σας μικρόκοσμο κρίνει ο Πορτοσαλτε και ο Άδωνις και ο λαός ακολουθεί πιστά, ακριτα και άβουλα...

  1. avatar Mg1

   Ενώ στον δικό σου μικρόκοσμο βολεμένε κρατικοδίαιτε, συριζοτρόλ , πληρωμένε από τους υπερφόρους των ηλιθίων της μεσαίας τάξης( δηλαδή άεργε) δεν υπάρχει προφανώς κανένα άγχος , εφόσων τρέχει ο μισθός σου για να αποτυπώνεις ηλεκτρονικά τα θαύματα που σου εμφυτεύει το κόμμα σου στο παρθένο μυαλό σου

 10. avatar Κωστας IV.

  Πρεπει ο Κωστας Καραμανλης να βγει και να στηριξει την νεα κινηση ,για να αναστηθει η φιλελευθερη παραταξη και να απαλλαγουμε απο τους μουσαφιρηδες και τα αρπακτικα που μας εκθετουν.

 11. avatar Καρά Χάλια είστε

  Αν πιστεύετε ότι αυτά τα πολιτικά πτώματα ,
  μπορούν να παιζουν κάποιο ρόλο , πλην του τροΛαράκια°•○●

 12. avatar Ιολη

  Επιτελους κατι αρχισε να κινειται στο υγιες κομματι της παραταξης του Κωσταντινου Καραμανλη και του Γεωργιου Ραλλη, που δυστυχως πλεον εχει καταληξει να ειναι στα χερια του Μητστακεικου και του Γεωργιαδη, που τοσο ειχαν πολεμησει την μεγαλη εθνικη μας παραταξη. Καλη Συνεχεια.

 13. avatar Mg1

  Πολύ ωραία ,αλλά για ποιά παράταξη μιλάτε που θα την βάζατε πίσω από την πατρίδα ; Ποιούς εκπροσωπείτε δηλαδή ; Έχετε κάνα άφαντο αφεντικό εκεί από πίσω, που δεν μπορεί να εκφραστεί και βάζει εσάς ; Και αν ναι , γιατί το κάνει αυτό δηλαδή και δεν μας τα λέει ο ίδιος ; Ειναι ντροπαλός ; Γιατί εσείς είστε κατα κάποιο τρόπο , πως να το πούμε... να ! είστε λίγο ελλειποβαρείς στο ζύγισμα... Δεν πολυπείθετε βρε παιδί μου!

 14. avatar Πάρτα

  μακρυααααααααααααααα

 15. avatar ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

  Να επιστρέψει η Πραγματική Δεξιά στις Αξίες της, από τον ακροδεξιοποταμίσιο αχταρμά που τη μετάλλαξαν. Είμαι σίγουρος ότι θα ενωθούνε κι άλλοι. Υπέροχο μήνυμα.

  1. avatar ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

   να ενωθείτε μέ καρανίκαν , είς σάρκαν μίαν ♥ , να χαρούν κι οι Αχεροφάγοι...°•○●

  2. avatar Άστα Καρνικάκι φαίνεσαι….

   Ορίστε για να θέλουν τα ύπουλα και υποχθόνια συριζοτρολλ της βρωμουπόγας να ταχθούν με την Παπακώστα κλπ τότε καταλαβαίνετε ότι η ΝΔ το πάει καλά που τους διέγραψε.

   1. avatar Rott

    Γουσταρω πολυ οταν στην νδ αλληλοτρωγεστε και λετε οτι απο πισω κινει τα νηματα ο Καρανικας. Τοσο πολυ τον φοβαστε τρολλακια.
    Εσυ καρανικακι ειδικα, μεχρι και στον υπνο σου εμαθα οτι τον βλεπεις.

 16. avatar ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

  ΜΙΑ ΞΕΜΠΟΣΤΑΝΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΗ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ. Ο ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ. 0+0+0= ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΑΜΕ.

  1. avatar Οννεδιτης αυθεντικος.

   Οχι και ξεμπροστιασμενη η Κατερινα

 17. avatar κι οι τρεις καμπαΛέρος ●●●

  από που μας προΈκυψαν αυτές οι τροΛάρες ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει