Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς, δήλωσε ο απερχόμενος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Σπέκχαρντ, μετά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

Ο κ. Σπέκχαρντ υπενθύμισε, πάντως, ότι οι ΄Eλληνες τα κατάφεραν σε πολύ δυσκολότερους καιρούς και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα θα εξέλθει από τις σημερινές δυσκολίες της και θα βρει ακόμη μεγαλύτερη ευημερία στο μέλλον.

Ο πρέσβης Σπέκχαρντ υπογράμμισε επίσης τις πολύ καλές και ισχυρές σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ και τον πολύ σημαντικό ρόλο που παίζει, όπως είπε, η Ελλάδα στις διεθνείς υποθέσεις.

Υπενθύμισε την πολύ επιτυχή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο και το πρόγραμμα άρσης της βίζας που εγκρίθηκε, διευκολύνοντας τις επισκέψεις Ελλήνων στις ΗΠΑ.

Τόνισε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Ομπάμα μοιράζονται τη συναίσθηση της ανάγκης μεγαλύτερης δέσμευσης για τα προβλήματα του κόσμου.

Οι κ.κ. Δρούτσας και Σπέκχαρντ ευχαρίστησαν εξ άλλου ο ένας τον άλλο για την καλή συνεργασία που είχαν, ο δε πρέσβης εξέφρασε τη λύπη του γιατί φεύγει, ο ίδιος και η οικογένειά του από μια τόσο όμορφη χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου έκαναν πολλούς φίλους.