Για «επονείδιστους εξτρεμιστές» κάνει λόγο η Welt του Βερολίνου σχολιάζοντας επικριτικά τα κόμματα των άκρων που ανέδειξε η τελευταία εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα. Ξεκινώντας από το ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει: «Ο κομματικός συνασπισμός χρειάστηκε μόλις δύο μέρες για να αποδειχθεί ερασιτεχνικός και επικίνδυνος».

Ο αρθρογράφος επικαλείται ατυχείς, κατά τη γνώμη του, δηλώσεις και πολιτικούς χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα. «Στην άλλη άκρη του φάσματος» σημειώνει η Welt «τρομάζει η βλακωδώς βίαιη συμπεριφορά της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, που έφτασε το 7%» Το άρθρο κλείνει με την εξής εκτίμηση: «Οι νέες εκλογές δεν θα ήταν ίσως καθόλου κακές για τη χώρα, παρά μόνο για τα ακραιφνή της κόμματα. Την επόμενη φορά δεν θα μπορούσαν σε καμία να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Πάντως σίγουρα όχι αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο».

«Δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος από την κρίση για τους Έλληνες», σχολιάζει η Westdeutsche Zeitung του Ντίσελντορφ αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, σύμφωνα με τη Deutche Welle. «Ούτε με ούτε χωρίς το ευρώ. Για όσο διάστημα όμως η Αθήνα δεν αποφασίζει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει, οφείλουν να σκεφτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι να