Τους στόχους της 4ης Συνδιάσκεψης της Κίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Απριλίου, παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως τονίστηκε από τα στελέχη της, «προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία ανάπτυξης ενός μετώπου, που θα συμβάλλει στους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών συμφερόντων ενάντια στην καπιταλιστική μνημονιακή επίθεση, ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, ενάντια στους αστικούς ανταγωνισμούς, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή».

Αναλύοντας τις φιλοδοξίες της Κίνησης, το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής, Αντωνία Βαφειάδου, σημείωσε: «Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οδεύει προς την 4η Συνδιάσκεψή της, σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης με παράλληλη επικίνδυνη όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ελλάδα και παγκόσμια, με τον κίνδυνο πολέμου να γίνεται πιο κοντινός. Η ευθυγράμμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ τοποθετεί τον λαό και τη χώρα στο επίκεντρο της αστάθειας και όχι της “σταθερότητας” όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας».

Η κ. Βαφείαδου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καταγράφει «ρεκόρ στις μνημονιακές πολιτικές και παίρνει τα εύσημα όλων των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών» και ότι «η έξοδος από τα μνημόνια που υπόσχεται για το καλοκαίρι του 2018, στην πραγματικότητα σημαίνει παρατεταμένη φτώχεια για τον λαό και τη νεολαία, μόνιμη επιτροπεία από ΕΕ και ΔΝΤ, εν όψει των πλεονασμάτων που έχουν συμφωνήσει, και πρόσδεση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Για πολεμική απειλή έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο Παύλος Αντωνόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι «δεν έχει ξεπεραστεί η βαθιά δομική κρίση τού καπιταλισμού, που έχει οδηγήσει σε βάθεμα της πολιτικής κρίσης και αποτέλεσμα είναι να οξύνονται οι ανταγωνισμοί και να φτάνουν μέχρι και σε πολεμικές συρράξεις. Το μέτωπο του πολέμου είναι πολύ σημαντικό στη συγκυρία». «Για εμάς» πρόσθεσε «το σημαντικό είναι να αποτρέψουμε τον πόλεμο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε με αγώνα να το καταφέρουμε αυτό. Ένας πόλεμος δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα συμφέροντα των λαών όλης της περιοχής. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που θεωρούν ότι είναι πρωταρχικό ζήτημα να αποτραπεί ο πόλεμος, σε κοινή δράση».

Μάλιστα, δια στόματος των στελεχών της Κίνησης, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι «απαιτείται άμεσα ένα αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα αποτρέψει τον πόλεμο και θα βάλει φραγμό στα σχέδια του ΝΑΤΟ», ενώ προαναγγέλθηκε ότι «η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία για μια καμπάνια ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται τον Ιούλιο 2018, και για μια πλατύτερη πρωτοβουλία ενάντια στον πόλεμο, που θα την απευθύνει σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης Αριστεράς».

Ο Γιάννης Σηφακάκης ανέφερε, με τη σειρά του, ότι «η Συνδιάσκεψη είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία, για να συσπειρωθούν τα χιλιάδες μέλη και οι φίλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γίνονται συνελεύσεις των επιτροπών πανελλαδικά και εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεών της». Πρόσθεσε: «Το βασικό ζητούμενο σήμερα είναι πώς θα ενισχυθεί η αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε στο όνομα της Αριστεράς, εφαρμόζει την χειρότερη αντεργατική πολιτική, ακολουθεί πολεμοκάπηλη τακτική από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο ως τα δυτικά Βαλκάνια, οξύνοντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας, δένοντας την Ελλάδα στο άρμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και βρόμικων συμμαχιών με τη χούντα της Αιγύπτου και το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ.

Επιπλέον, κλείνει τα σύνορα και ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που κλιμακώνει τις απελάσεις προσφύγων, φουσκώνοντας ουσιαστικά τα πανιά στην υπόδικη συμμορία της Χρυσής Αυγής». Καταλήγοντας υπογράμμισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατεί για να στηρίξει όλους τους αγώνες κινηματικά και πολιτικά και να προβάλει την εναλλακτική με το μεταβατικό της πρόγραμμα που συνδέει τις άμεσες διεκδικήσεις του κινήματος με την αντικαπιταλιστική προοπτική.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με άλλες συλλογικότητες και παλαιστινιακές οργανώσεις καλούν την Τρίτη, στις 18.30, σε συγκέντρωση μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία ως δράση καταγγελίας «στο σιωνιστικό κράτος που δολοφονεί Παλαιστίνιους, ενισχυμένο από τους Αμερικανούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση».