Ανατροπή στο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα

Αποσύρεται για να επανεξεταστεί σχεδόν στο σύνολό του


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:04
27/03/2018
Ανατροπή στο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα
32
loading

Αποσύρεται προς το παρόν από τη διαβούλευση, το Νομοσχέδιο για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Το νομοσχέδιο είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία δεκάδες διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου αποτελούν «μαύρες σελίδες» που αντί να δίνουν λύση στο υπαρκτό πρόβλημα του περιορισμού των αδεσπότων, το επιτείνουν με νομοθετικές ρυθμίσεις που γυρίζουν χρόνια πίσω την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων και παραπέμπουν σε μεθόδους μαζικής εξόντωσης.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, έχει επισημάνει ορισμένα μόνον από τα πιο κραυγαλέα, όπως αναφέρει, σημεία του νομοσχεδίου:

 • Απαγορεύει διά ρητών διατάξεων, τη φιλοζωική δράση των πολιτών και των σωματείων. Και συγκεκριμένα τη διάσωση, στείρωση, φιλοξενία αδέσποτων ζώων καθώς και κάθε προσπάθεια από πολίτες η σωματεία να δοθούν τα αδέσποτα για υιοθεσία.
 • Ουσιαστικά, έτσι, απαγορεύει τη δράση των φιλοζωικών σωματείων, καθώς περιορίζει μέχρι εξαφανίσεως τους σκοπούς που υπηρετούν.
 • Όποιος πολίτης η σωματείο παραβιάσει το νόμο και περιθάλπτει η φιλοξενεί η διασώζει και βρίσκει οικογένεια στα αδέσποτα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 5.000 ως 15.000 ευρώ και με ποινή φυλάκισης ενός έτους. Θεωρείται παράνομος έμπορος.
 • Περιορίζει το ρόλο των φιλοζωικών σωματείων σε επικουρικό του (ανύπαρκτου) έργου των δήμων -και μόνον εφόσον οι Δήμοι το επιτρέπουν - θέτοντας παράλληλα ανέφικτες προδιαγραφές για μια συμμετοχή εν τελει παθητική.
 • Ο αποκλεισμός των φιλοζωικών από την ενεργό περίθαλψη έχει άμεσο αντίκτυπο και στα κακοποιημένα ζώα, που μέχρι τώρα παραδίνονταν σε φιλοζωικές οι οποίες τους προσέφεραν την απαραίτητη ανθρώπινη φροντίδα και στοργή για να συνέλθουν από την κακομεταχειριση. Τώρα θα παραδίδονται και αυτά στις (ανύπαρκτες) δομές των Δήμων.
 • Η σίτιση αδέσποτων σκύλων και γατών από τους πολίτες που χρόνια τα ταίζουν και τα φροντίζουν, θα επιτρέπεται πλέον μόνο στα σημεία που θα αποφασίζει ο Δήμος.
 • Εισάγονται τόσοι περιορισμοί στους χώρους όπου θα επιτρέπεται η επανένταξη αδέσποτων ζώων (πεντακόσια μέτρα περιμετρικά από αρχαιολογικούς χώρους, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, κλπ κλπ) που στην ουσία δεν θα είναι δυνατή στον αστικό ιστό, ενω ταυτόχρονα προβλέπεται η εγκατάστασή τους σε εκχερσωμένες και απομονωμένες περιοχές. Η διάταξη αυτή είχε εισαχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο προς ψήφιση και αποσύρθηκε μετά τη γενικευμένη κατακραυγή .
 • Καταργούνται δια νόμου όλα τα υπάρχοντα δίκτυα προώθησης για υιοθεσία αδέσποτων ζώων που λειτουργούν από φιλοζωϊκές οργανώσεις και εκείνα των απλών πολιτών.
 • Απαγορεύεται κάθε ανάρτηση αγγελίας από πολίτη η φιλοζωική οργάνωση η μέσο μαζικής ενημέρωσης, για υιοθεσία αδέσποτου χαρακτηρίζεται παράνομη πράξη και τιμωρείται.
 • Απαγορεύεται να υιοθετήσουν οι πολίτες ζώο από το δρόμο.
 • Όσοι φιλοξενούν ζώα αδέσποτα θα πρέπει να τα παραδώσουν στον Δήμο. Τα ζώα αυτά, όπως τονίζει η Σοφία Τζονίκη, Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας, «τι θα γίνονται αφού οι Δήμοι δεν έχουν δομές; Απλώς Θα οδηγούνται σε ευθαναςία με συνοπτικές διαδικασίες, έχοντας βαπτιστεί “επιθετικά” ή “πάσχοντα από σοβαρή ασθένεια”, χωρίς έλεγχο ούτε δυνατότητα παρέμβασης φιλοζωικών όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, εφοσον η συμμετοχή τους στις πενταμελείς επιτροπές των Δήμων θα αποκλείεται από τις νεες προδιαγραφες που βάζει ο νόμος...»
 • Η δυνατότητα κάθε πολίτη να έχει ζώο θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά του σπιτιού του. Για παράδειγμα για δύο ζώα απαιτείται, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, χώρος 60 τμ. Δηλαδή στα 60 τμ θα μπορείς να έχεις 2 μολωσσούς αλλα όχι 3 γάτες.
 • Επιβάλλεται πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ στους κτηνίατρους που περιθάλπουν ζώο που δεν φέρει σήμανση ηλεκτρονική και δεν έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων. «Αυτό είναι καταρχήν αντίθετο με την ιατρική δεοντολογία» τονίζει η Ειρήνη Μολφέση, «ποιό νοσηρό μυαλό σκέφτηκε τέτοια ρύθμιση, που επιβάλλει στον γιατρό να μην προσφέρει βοήθεια σε άρρωστο ζώο;»
 • Επιβάλλεται υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα ζώα συντροφιάς με εξαιρέσεις που ενισχύουν φαινόμενα ιδιωτικής εκτροφής.

Τα πρόστιμα της κακοποίησης μειώνονταν στο μισό

 • Εκτροφή, αναπαραγωγή, πώληση ζώων συντροφιάς χωρίς άδεια. Από 3.000 ευρώ, κατεβαίνουν στα 1.500 ευρώ.
 • Χρησιμοποίηση ζώου σε οποιαδήποτε μάχη η κυνομαχία. Από 10.000 ευρώ , το πρόστιμο μειώνεται στις 5.000 ευρώ.
 • Κακοποίηση, βασανισμός, κακή και βάναυση μεταχείριση ζώου, ακρωτηριασμός και λοιπά. Μείωση από τα 30.000 ευρώ, στα 15.000 ευρώ.

Τι θα πλήρωναν οι ιδιοκτήτες

 • Κόστος έκδοσης διαβατηρίου για κάθε ζώο συντροφιάς, σκύλο η γάτα, πέραν της ηλεκτρονικής σημάνσεώς του, το οποίο πρέπει να αγοράσει ο ιδιοκτήτης, ανεξάρτητα αν το ζώο πρόκειται να ταξιδέψει. Το διαβατήριο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας που δεν κοστίζει τώρα τίποτα και θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη για κάθε ζώο με 15 ευρώ.
 • Προβλέπεται τέλος στην αγορά προιόντων για κατοικίδια που θα επιβάλλεται για κάθε τεμάχιο κάθε προϊόντος
 • Ειδικό τέλος 100 ευρώ το χρόνο για όποιον δεν στειρώνει το ζώο του άσχετα αν ο ιδιοκτήτης του δεν το ζευγαρώνει..
 • Ειδικό τέλος εγγραφής στη βάση των Δήμων για κάθε ζώο συντροφιάς.
 • Υποχρεωτικές αιματολογικές εξετάσεις κάθε χρόνο για τα ζώα συντροφιάς.
 • Για ιδιοκτήτες σκύλων υποχρεωτικές αιματολογικές εξετάσεις κάθε χρόνο για λεισμανίαση ( το γνωστό καλαζάρ). Σκύλοι που έστω και μία φορά παρουσιάσουν θετικό τίτλο θα πρέπει να εξετάζονται υποχρεωτικά δύο φορές το χρόνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar Γελααω Γελααω

  Αν εξαφανισουν τις γατες τα ποντικια θα χορεψουν.
  Αν εξαφανισουν τους σκυλους τι γινεται?

 2. avatar Πανος367

  Απιστευτα εμετικο και απαραδεκτο νομοσχεδια.......ισως για μια χωρα σαν τη Γερμανια η την Σουηδια να ειχε νοημα αλλα οχι για την Ελλαδα.....Τι θα γινουν οι χιλιαδες γατες και τα αδεσποτα σκυλια που καλως η κακως υπαρχουν ;;;;ποιος θα τα φροντισει;;; μηπως οι Δημοι;;;;;Γιατι να απαγορευεται να δωσει καποιος λιγο φαγητο σε ενα αδεσποτο η να το φροντισει;η να το αναλαβει;;;;Ρωτανε αν καποιος εχει να δωσει εκατονταδες ευρω για ενα ζωο συντροφιας;;;;;η μηπως ειναι πολυτελεια για λιγους η φροντιδα ζωου;;;;;;εν τελει αν ειναι τοσο φιλοζωο το κρατος ας δωσει λιγα εκατομυρια ευρω για να στειρωσει , μαζεψει και στεγασει ΔΩΡΕΑΝ τα αδεσποτα ..........ειδικα στην επαρχια υπαρχουν εδω και δεκαετιες δεκαδες γατες και σκυλια στους καδους και εξω απομταβερτνες περιμενοντας κατι να τους ριξουνε......ετσι ειναι η κατασταση στην Ελλαδα καιμδεν αλλαζει η νοοτροπια του ελληνα ουτε σε χιλια χρονια γιατι μεταδιδετε απο γενεια σε γενεια

 3. avatar Νικ33

  Ναι ναι... το απέσυραν για να φέρουν εκ νέου αυτα που εξ αρχής τους ενδιέφεραν
  και ο κόσμος να τα ενστερνιστεί , δόγμα σόκ.

  Αντιμετωπίζεται ο πολίτης σαν ανεύθυνο και άβουλο όν που δέν εχει δικαίωμα να συμμετέχει στη διαμόρφωση της νομοθεσίας όσο άξιος ή έμπειρος και να είναι. Ελλειπής ενημέρωση , καμία αναφορά για το γίγνεσθαι και στο τέλος επιβολή νομοθεσίας (μια βιασμένη πλέον έννοια) με λογική \'άντε μη μιλάς γιατι μπορώ να κάνω και χειρότερα.

  Τα ζώα τους πείραξαν νομίζετε; Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και πως χειραγωγούν.

 4. avatar Κ.Ε.Π.

  Για τους αντιαισθητικούς ρύπους και τη δυσοσμία ζώων (κόπρανα , γαβγίσματα σκύλων κ.ά.), που υποβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των ανθρώπων και προκαλούν ατυχήματα (ενίοτε θανάτους) σε
  δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους ποια μέτρα λαμβάνονται;
  Στην πολυκατοικία που διαμένω υπήρξαν κόπρανα σκύλων επί του τάπητα εισόδου, συγχορδίες από
  ομαδικά γαβγίσματα και ανθυγιεινός ατμοσφαιρικός αέρας σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς γειτονικούς χώρους, κάνοντας την συγκατοίκηση ανυπόφορη, με τάσεις φυγής ενοίκων χωρίς ζώα.

  Οι ενοχλήσεις και οι κίνδυνοι της υγείας και σωματικής ακεραιότητας έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε
  σύγκριση με τη συντροφικότητα είτε την επίδειξη ευμάρειας από τους δήθεν φιλόζωους;

  Κάθε νομοσχέδιο έχει πρώτιστο στόχο να σέβεται το σύνολο και όχι μια μερίδα των ανθρώπων, οπότε
  απέχει πολύ από το να αποκαλείται δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ό νομοσχέδιο!

  Η ανατροπές στο νομοσχέδιο για κατοικίδια και αδέσποτα ζώα θα λάβουν υπόψη το σύνολο του πληθυσμού, ή μόνο των δήθεν φιλόζωων;

  1. avatar Ολγα ΛΓ

   Αυτό που παρουσιάζετε να συμβαίνει στην πολυκατοικία σας είναι εξαίρεση Όχι ο κανόνας.Αυτος που έχει συνειδητά ζώα ξέρει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει.Οποτε φαντάζομαι ότι ο ιδιοκτήτης των ζώων της πολυκατοικίας είναι ανεύθυνος.

  2. avatar Ελλιπής….

   Προφανώς το μόνο σας πρόβλημα στην πολυκατοικία είναι οι ¨μυρωδιες\" και οι φωνές των τετράποδων... ενώ κατά τα άλλα οι \"υγειινές\" πολυκατοικίες όπου ζούνε 40 οικογένειες με 5 άτομα σε 80τμ....με κατασαρίδες στους υπονόμους από την υπεραστικοποίηση οι οποίες ανεβαίνουν έως και 5 ορόφους.....με τις φωνές της κάθε πικραμένης - πικραμένου που αποφασίζει στις 5.30 το πρωί ή στις 12 το βράδυ να βάλει σκούπα ή να μαλώσει με το/την σύζυγο.........είναι προφανώς μή λογικά αίτια για να φύγει ένας μη κατέχων τετράποδο....

   1. avatar Άκου να δεις

    Εσύ δεν ξέρω τι έχεις στη δική σου την πολυκατοικία αλλά στη δική μου ούτε κατσαρίδες έχει ούτε καυγαδίζει κανείς, ούτε σκούπα βάζει το πρωί. Μόνο ο εκκωφαντικός θόρυβος του σκύλου του γείτονα ακούγεται έντονα μέσα στο δικό μου το διαμέρισμα και επειδή αυτός παράγει θόρυβο αυτός να πάει βρει λύση γιατί αν δεν το κάνει σύντομα, κατόπιν αιτήματος μου, θα υποστεί τα νόμιμα όπως αυτά προβλέπονται από την ισχύουσα αστυνομική διάταξη για τις υποχρεώσεις κατόχων κατοικίδιων καθ\' όλο το 24ωρο. Αλλά και κατσαρίδες να υπήρχαν στη πολυκατοικία και ο γείτονας να καβγάδιζε δεν είμαι υποχρεωμένος να επιβαρυνθώ επιπλέον τα εκκωφαντικά ανυπόφορα ασταμάτητα γαβγίσματα μέσα στο δικό μου σπίτι ούτε διατεθημένος να τα ανεχτώ .........

    1. avatar Ελλιπής….

     Φυσικά και δεν είστε υποχρεωμένος να το ανεχτείτε το γαύγισμα κύριε/κυρία μου...εδώ έχετε ανεχτεί να κλείνεστε σε 4 τοίχους με άλλους συνενοίκους που μπορεί και να μη χωνεύεται...έχετε ανεχτεί να πληρώνετε φόρους αδιαμαρτύρητα και να πηγαίνετε κάθε πρωί στη δουλειά σας που πιθανόν και να μη τη θέλετε...να έχετε και το γαύγισμα απο πάνω....Θεός φυλάξει.....

 5. avatar Ελενα Ρουσσινου

  Σε λιγο ξεκινανε οι μαζικες αποστολες στη Σιβηρια,ετοιμαστειτε,ο ολοκληρωτισμος στο μεγαλειο του

 6. avatar Πως γίνεται και τα κάνουν όλα λάθος;;;;;

  Ότι νόμο και να φέρουν έχει απίστευτα λάθη. Παραθέτω το πιο κουλό από όλα:
  \"\"\"\"Επιβάλλεται πρόστιμο 3 χιλιάδων ευρώ στους κτηνίατρους που περιθάλπουν ζώο που δεν φέρει σήμανση ηλεκτρονική και δεν έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων. «Αυτό είναι καταρχήν αντίθετο με την ιατρική δεοντολογία» τονίζει η Ειρήνη Μολφέση, «ποιό νοσηρό μυαλό σκέφτηκε τέτοια ρύθμιση, που επιβάλλει στον γιατρό να μην προσφέρει βοήθεια σε άρρωστο ζώο;»\"\"\"
  Και επίσης θα κουβαλάμε τα χαρτιά του ζώου μαζί λες και είμαστε σε στρατιωτικό καθεστώς.

 7. avatar Φιλόζωος

  Να μας εξηγήσουν οι αχαρακτήριστοι με ποιό σκεπτικό
  επιτρέπουν σκύλους φονιάδες να περιφέρονται χωρίς φίμωτρα.

 8. avatar έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Κουκουρούκου και κορδελίτσες οι συριζαίοι. Ανίκανοι παντελώς.
  Ακόμη πιο ελεοινοί απο τους προηγούμενους.

 9. avatar Βοηθειαααααα!!!!!

  Η χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε ποτε ειναι αυτή!!!!!! Ούτε για τα ζωάκια δεν μπορούν να βγάλουν ενα σωστό νόμο!!!!

 10. avatar ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ..ΧΑ

  ΈΛΛΗΝΑΡΆΔΕΣ..ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ. ΤΗΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΓΛΩΣΣΑ.....ΚΑΙ.
  ΜΕΤΑ..ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...ΤΑ. ΖΩΑΚΙΑ.....ΟΙ. ΦΙΛΟΙ. ΤΩΝ. ΖΩΩΝ. ΛΕΓΟΝΤΑΙ...ΖΩΩΦΙΛΟΙ....ΚΑΙ. ΟΧΙ..ΦΙΛΟΖΩΟΙ.....ΜΑΘΕΤΕ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ....ΜΗΝ. ΣΚΑΣΩ. ΣΤΑ. ΓΕΛΙΑ....

  1. avatar Μπα! Τι μου λες;;!!!

   Ρε τον ....ανθρωποφιλο!! Μηπως εισαι και χρηματοφιλος;;
   Υ.Γ. Και τα δυο ειναι σωστα στην περιπτωση των ζωων. Καποιες συνθετες λεξεις εχουν καθιερωθει. Λεμε πονοκεφαλος, ενω αντιθετα, λεμε κοιλοπονος, πονοδοντος, στομαχοπονος κ.ο.κ. Παροτι ειναι αλλη η θεση του προσδιοριστικου συνθετικου.

 11. avatar ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ.
  ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
  ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ.
  ΣΕ ΟΛΗΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΚΟΡΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
  ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΣΚΥΛΙ.

  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΖΩΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ...ΚΑΙ ΣΤΗΝΔ ΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

  ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ.
  ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΚΤΙΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΚΚΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΛΥΣΣΑΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ,,,ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΑΚΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑ.

  1. avatar Γιώργος Παπανδρέου

   Ας ξεκινήσουμε από εσένα πρώτα

  2. avatar Ενας καποιος

   δεν συμφωνώ στο σπάσιμο πλευρών και στον μετέπειτα λάκκο τους,Είμαι ακριβώς αντίθετος. Είναι η γνώμη μου, και πιστεύω είναι και η ΣΩΣΤΗ

 12. avatar Μερκελ

  Η Ελλαδα χρεωκοπησε επειδη δεν πληρωναν φορο οι γατες

 13. avatar α ρε και νάμουν σκυλος

  Σοβαρα τωρα μπορει καποιος να μου πει. Στους νομους για συμφωνο συμβιωσης,αλλαγης ταυτοτητας κ.τ.λ μπορω να δηλωσω σκυλος η τουλαχιστον να συμβιωσω με γατα (ο) ,μου φαινεται καλιτερα θα ζω και πιθανο να μη μου γινει απο 1/1/19 περικοπη στη συνταξη μου και απο 1/1/20 ,μειωση στο αφορολογητο και πιθανο να μη μου κοκκινισει το στεγαστικο μου. Το κακο ειναι οτι δε θα μπορω να ζω σε βαρελι μονο σε χαρτοκουτο! Εδω μαλλον ισχυει το ο διαοτσος δουλεια δεν ειχε και πηδου.. Τα παιδιατου.

 14. avatar Αλεξανδρος12323446457645757

  Βάλτε τιμωρίες για αυτούς που τα κακοποιούν και μην κυνηγάτε τον κόσμο που τα προστατεύει

  1. avatar Ναι αλλά

   και συ πλύσου!!!

 15. avatar Sotiris

  είναι ή δεν είναι να ντρέπεται κανείς με τους κυβερνώντες !
  σε όλα τα ζητήματα ίδιοι και χειρότεροι είναι !
  εκεί που τους διέγραψα προσωπικά, ήταν όταν διάβασα την διακήρυξη των τηλεοπτικών αδειών του Παππά ! η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο !
  Κρίμα στους Έλληνες, αλλά ας καταλάβουν κάποτε πόσο προσεκτικοί πρέπει να είναι στην επιλογή της κυβέρνησής τους και ας γίνουν περισσότερο αυστηροί σε όλα, γιατί το δούλεμα και η εξουσιολογνεία αυξάνει όσο χαμηλότερο το επίπεδο των κυβερνώντων.
  Άλλο ο σοβαρός και άλλο ο σοβαροφανής.

 16. avatar Kay

  Ευτυχώς το πηρε πισω ο υπουργός φο απαραδεκτο σχέδιο νόμου. Ας ακούσει καλύτερα τις αιτιασεις και προτασεις των φιλοζωικών σωματείων. Το να αποφασίζουμε οτι πρέπει κατι να γίνει για οποιοδηποτε θεμα χωρις να λαμβανουμε υποψιν μας τις υποδομές που υπαρχουν ειναι τουλάχιστον άστοχο, μην πω τίποτα άλλο.

  1. avatar wtf1

   Nα ακουσει τα φιλοζωικα σωματεια? Ρε, πατε καλα?Επομενο βημα να μπει και προσθετος φορος φιλοζωικης προστασιας σε μισθους και συνταξεις για να μην στενοχωρησουμε τις φιλοζωικες!
   Το νομοσχεδιο ηταν στον σωστο δρομο αλλα ως συνηθως σε αριστερες δημοκρατιες την πλειοψηφια την εχει η μειοψηφια!Αυξανεσθε και πληθυνεσθαι λοιπον ε, και αν φατε και καμμια δαγκωνια εσεις η το παιδι σας απο τα αδεσποτα και τα εγκαταλελειμενα, ο μη γενοιτο και να μην γινει τιποτα χειροτερο, δεν συμβαινει και τιποτα, αρκει να μην προσβαλουμε την ευαισθησια αυτων που εχουν αναγαγει την σκυλισια η γατισια η οποιαδηποτυε αλλο υπαρξη και υποσταση παραπανω απο την ανθρωπινη. Δυστυχως σημερα ο ανθρωπος εχει λιγωτερα δικαιωματα απο ενα σκυλο, γιαυτο και η κοινωνια εχει αποκοπει απο τους παραδοσιακους δεσμου της και βυθιζεται, γιατι ανθρωποι αγκιστρωνονται πανω στα ζωα και ξεχνουν τους ανθρωπους.

   1. avatar Kay

    Αλλου για αλλού είσαι, ληγμένα παίρνεις; Για τα αδέσποτα φταίνε φταίνε οι Δημοι που δεν εχουν υποδομες και το ιδιο το κράτος, πιο πολυ απο όλους φταίνε κάποιοι που τεμεκ \"αγαπάνε\" περισσότερο τους ανθρώπους από τα ζώα. Βαζουν ενα ζωάκι σπίτι τους και μετά το βαριουνται και το πεταν στο δρόμο...
    Προφανώς δεν διαβασες ουτε καταλαβες τις ανοητες διατάξεις του νομοσχεδίου το οποιο θα δημιουργούσε και περισσότερα αδεσποτα και πιο επικίνδυνα για την δημοσια υγεία.

 17. avatar ΚΑΠΤΕΝ

  ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ???ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ???ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ 1 ΑΔΕΣΠΟΤΟ Κ ΝΑ ΧΑΡΙΣΩ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.ΡΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ 5000 ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ Κ ΟΛΑΣ ΡΕ ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ.!!ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ Η ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΖΩΑ Κ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΣΑ??

  1. avatar Κώστας Χ.

   Τους Φίλους σου ,τους ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ κουτάβια ; Κι ΑΝ είναι ημιαιμα και ΔΕΝ τα θέλουν ΠΟΥ θα τα ΔΩΣΕΙΣ για να μην καταλήξουν ΑΔΕΣΠΟΤΑ; σε καμιά Φιλοζωική ; που θα αναλάβει ΚΑΙ την ΣΤΕΙΡΩΣΗ !! κι άντε έκανε η σκυλίτσα σου ΜΙΑ γέννα , ΜΕΤΑ τι γίνεται;; σταματάει το ένστικτο της αναπαραγωγής? Είναι ΤΟΣΑ πολλά τα θέματα που προκύπτουν ΦΙΛΕ ΚΑΠΤΕΝ , που ΜΟΝΟ με την ΛΟΓΙΚΗ λύνονται ! ΟΧΙ με το συναίσθημα , κι όποιος έχει λογική αποδέχεται και τις ευθύνες έναντι των ζώων ΚΑΙ των συνανθρώπων του !

 18. avatar Αποδημος

  Ζω σε πόλη των ΗΠΑ τα σκυλιά κυκλοφορούν μονο μαζί με τους ιδιοκτητες τους και με λουρί, δεν υπάρχουν αδέσποτα .

 19. avatar ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ”ΤΟΥΣ” ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !ΞΕΦΤΥΛΑ ΜΟΝΟ ….ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙ

  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ \'\'ΤΟΥΣ\'\' ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !ΞΕΦΤΥΛΑ ΜΟΝΟ ....ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΥΟ [...]ΠΑΙΔΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!

 20. avatar ΑΓΡΕΛΛΗ ΞΑΝΘΙΠΠΗ

  ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ 22 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΖΩΩΝ ΓΑΤΩΝ Η ΣΚΥΛΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΣΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΣΙΔΑ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει