«Το ΠΑΣΟΚ έχει αποβάλλει από το σώμα του τον κ. Τσοχατζόπουλο, τον έχει διαγράψει από τις τάξεις του», είπε ο Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του προς τους υποψηφίους βουλευτές του Λεκανοπεδίου, με την οποία εμμέσως θέλησε να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία με επίκεντρο την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε εμμέσως και στα όσα του καταλογίζουν για όσα είχε πει το 2005 για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου λέγοντας ότι «αν ξέραμε το 2005 στην εξεταστική τα στοιχεία που βγήκαν στην συνέχεια» θα ήταν διαφορετική η στάση των κομμάτων, ενώ υποστήριξε ότι τα στοιχεία βγήκαν από την εξεταστική για τα υποβρύχια και μέσω του σκανδάλου του Βατοπεδίου και κατέληξε λέγοντας «δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε, ούτε να συγκαλύψουμε τίποτα».

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «κρίνονται τα πάντα για τη χώρα» λέγοντας ακόμη ότι «όταν ο λαός επιλέξει το πολιτικό αδιέξοδο δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα επανόρθωσης».

Μιλώντας δε για όσα προηγήθηκαν, είπε ότι αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να γίνει με μεγάλο κόστος φτάνοντας στα όρια του αντιπροσωπευτικού συστήματος και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να πούμε ότι αυτό που κάναμε το κάναμε με συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης».

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, είναι η νίκη στις εκλογές, η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα ο τόπος κινδυνεύει να μείνει στην ακυβερνησία, δήλωσε. «Η αυτοδυναμία όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία προσκρούει στην κοινή λογική», κατέληξε.