Φόβους ότι η διαγραφή του Μαρκογιαννάκη θα ανοίξει έναν νέο «κύκλο» εσωκομματικής έντασης εκφράζουν μετριοπαθείς βουλευτές της Ν.Δ.

Στον αντίποδα, στελέχη που συνομιλούν τακτικά με τον Αντώνη Σαμαρά επιμένουν ότι η διαγραφή του βουλευτή Χανίων ήταν μονόδρομος για τον πρόεδρο της Ν.Δ. και προσθέτουν ότι ο πρόεδρος της του κόμματος δεν θα διστάσει να διαγράψει και άλλους, εφόσον προκληθεί.

τη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη και των βουλευτών που συνομιλούν τακτικά μαζί της και σημειώνουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
Στο μικροσκόπιο της Ρηγίλλης 4 «αντάρτες»

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε και με την κίνηση της διαγραφής Μαρκογιαννάκη να στείλει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δώσει την πρώτη του -ως ηγέτης της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- εκλογική «μάχη» υφιστάμενος παράλληλα εσωκομματική υπονόμευση.

Από την πλευρά της η κυρία Μπακογιάννη απορρίπτει τα περί «σχεδίου» και συνεχίζει να προετοιμάζει το επόμενο πολιτικό της βήμα, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, η ίδρυση του οποίου τοποθετείται χρονικά μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, συμπληρώνουν πολιτικά στελέχη που γνωρίζουν τις προθέσεις της.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, θεωρείται δεδομένη πλέον η κάθοδος του κ. Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, όπου θα στηριχθεί και από την τέως υπουργό Εξωτερικών και από τον ΛΑ.Ο.Σ , ενώ η κυρία Μπακογιάννη δεν προτίθεται να στηρίξει τους υποψηφίους της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά.

Στο εσωτερικό της Ν.Δ., πάντως, αποτελεί ερώτημα το εάν η διαγραφή Μαρκογιαννάκη θα βάλει φρένο στην αμφισβήτηση των επιλογών του προέδρου του κόμματος.

Μέχρι στιγμής η Ρηγίλλης παρακολουθεί τις κινήσεις αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και περιμένει να κάνουν εκείνοι το επόμενο βήμα. Συγκεκριμένα, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται ο Γ. Κοντογιάννης, που ήδη έχει κάνει αιχμηρές δηλώσεις κατά του Σαμαρά για την επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, ο Ι. Λαμπρόπουλος, ο οποίος δεν στηρίζει την υποψηφιότητα Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Θ. Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Στέρεας Ελλάδας αλλά και ο Γερ. Γιακουμάτος, ο οποίος εκφράζει ενστάσεις ως προς τις πολιτικές επιλογές των στελεχών της Ρηγίλλης.

Όπως τονίζουν μέλη της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο χρόνος λήψης των αποφάσεων του κ. Σαμαρά σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό πεδίο πλησιάζει. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή και των υπόλοιπων υποψηφιοτήτων θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα τους ζητήσει να στηρίξουν και τα πρόσωπα και τη στρατηγική που έχει επιλέξει.

«Από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», τονίζουν τα στελέχη της Ρηγίλλης.

Πηγή: Έθνος