Ανάγκη για να κυβερνηθεί ο τόπος χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό σταθμό Mega και το Γιάννη Πρετεντέρη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «εγώ μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη, όχι για την ισοπαλία ή την ήττα».

Ερωτηθείς σε περίπτωση συνεργασίας αν είναι προϋπόθεση να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, απάντησε ότι απαιτείται «πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου κόμματος που θα βγει στη Βουλή».

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για εκλογές 6 Μαΐου. Και από πλευράς Βουλής και από πλευράς συμφωνιών. Δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφέροντα που δεν τις θέλουν», πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι «χωρίς αυτοδυναμία, πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές».

«Εκβιαστικό είναι να με υποχρεώσετε να συγκυβερνήσω μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αδύναμες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα στην Ελλάδα αυτή την εποχή τις θέλουν μόνο όσοι εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα», εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάποιος που θέλει να μειώσει το κράτος, που θέλει να πάρει μεγάλες αποφάσεις, πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα», τόνισε προσθέτοντας ότι «εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα. Δεν θέλω να μοιράζω υπουργεία. Δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Θέλω την εντολή του Ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για τα νέα κόμματα, είπε ότι «όλα αυτά τα μικρότερα κόμματα, τα οποία βγήκαν από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Είναι σαν να δίνουν φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ».

Επιτιθέμενος στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» προσθέτει ότι «όλοι οι βουλευτές που πήγαν με τον κ. Καμμένο, είναι όλοι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου».