Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζεται ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε έκτακτη συνέντευξη που παραχώρησε για την υπόθεση Novartis, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «σκοτεινή υπόθεση» και «καθοδηγούμενη ψευδορκία». Όπως ανακοίνωσε, θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων αλλά και αίτημα στον Άρειο Πάγο, για να ανακληθεί άμεσα την παραχώρηση της ιδιότητας του προστατευόμενου μάρτυρα.

«Γνωρίζετε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην κοινωνία και στην πατρίδα με γνώμονα πάντοτε το ήθος, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, με σεβασμό στους θεσμούς, στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Αβραμόπουλος. «Για αυτό και οι Έλληνες πολίτες με τιμούν διαχρονικά με την ψήφο τους».

Ο Επίτροπος εξέφρασε «αγανάκτηση και λύπη» που την ώρα που «σημαντικά ζητήματα εξελίσσονται στην Ευρώπη, ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μία άθλια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας».

«Δηλώνω κατηγορηματικά πως η υπόθεση αυτή προσωπικά δεν με αγγίζει, δεν με αφορά καθ’ οιονδήποτε τρόπο», τόνισε.