Αλλαγές στην εναλλακτική θητεία στο στρατό

Βίτσας: Στόχος μας είναι ο νέος άνθρωπος να μη νιώθει ότι η στρατιωτική θητεία είναι βάρος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:41
09/01/2018
Αλλαγές στην εναλλακτική θητεία στο στρατό
4
loading

Στο σπάσιμο της τιμωρητικής αντίληψης που συνοδεύει την εναλλακτική θητεία, κινείται η κυβέρνηση όπως προκύπτει από τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δ. Βίτσα στην «Αυγή».

«Αυτή την στιγμή εναλλακτική θητεία υπάρχει και μάλιστα με τον νόμο έχουν αλλάξει τα σκληρά προηγούμενα μέτρα. Πλέον, κάποιος μπορεί να υπηρετεί την εναλλακτική θητεία στις μεγάλες πόλεις, εκεί που υπάρχει και η κρίση κατά κύριο λόγο και μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν για κάποιο ανεξήγητο λόγο. Υπάρχει σειρά ζητημάτων που το νομικό μας γραφείο εξετάζει και που κινούνται, νομίζω σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Μειώνεται, ας πούμε ο χρόνος. Γιατί να έχει διαφορετικό χρόνο η εναλλακτική από την κανονική θητεία. Σήμερα η κανονική θητεία είναι από 9 έως 12 μήνες στον Στρατό Ξηράς και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, ενώ υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες» τόνισε ο κ. Βίτσας.

Εξήγησε ότι πρέπει να σπάσουμε πρακτικά και νομοθετικά την τιμωρητική αντίληψη που ίσχυε ως σήμερα, τονίζοντας: «Η θητεία δεν είναι τιμωρία. Είναι μια διαδικασία προσφοράς. Οτιδήποτε την επεκτείνει ως τιμωρία κάνει και τη θητεία τιμωρία... Στόχος μας είναι ο νέος άνθρωπος να μη νιώθει ότι η στρατιωτική θητεία είναι βάρος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΤΣΙΠΡΑΛΕΚΟΣ

  θελουν λιγοτερα στρατευμενα και αρρενωπα νιατα και οσο γινετε περισσοτερους βυσματιες και γκευ ! αυτη την Ελλαδα οραματιζονται!

 2. avatar Ο Μουστακλής

  Μεγαλόσχημες μπουρδολογίες χωρίς τέλος. Η θητεία είναι θητεία -- δεν είναι ούτε τιμωρία ούτε προσφορά. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

 3. avatar Αφραγκος

  Το ίδιο είναι να βαράω σκοπιά στον Έβρο η σε νησιά και το ίδιο να προσφέρω εθελοντικά στην Αθήνα? ??Αλλά που να ξέρουν πήγαν στρατό...

  1. avatar Απλα♡

   Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο...τι θα σκαρωσουν παλι για να κανουν "θητεια" τα βυσματα....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει