«Βέλη» στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο Βασίλης Λεβέντης. Μάλιστα, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι «όταν ένας πρωθυπουργός φθάνει στο σημείο να βγάζει τη γυναίκα του στο “κλαρί”, σημαίνει ότι είναι στο τέλος του και νιώθει ανασφάλεια».

Σε εκείνο το σημείο προκλήθηκαν αντιδράσεις στο πάνελ της εκπομπής του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», με τον κ. Λεβέντη να διευκρινίζει πως δεν υποτιμά τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία και πως η τοποθέτησή του αυτή αφορά το γεγονός ότι η σύζυγος του κ. Τσίπρα «βγήκε μπροστά, για να πει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόδωσε και δεν εξαπάτησε. Όταν βγαίνει η γυναίκα σου και λέει για εσένα “δεν είναι κλέφτης, δεν είναι απατεώνας”, σημαίνει πως αυτό εισπράττει από τον κόσμο».

«Ο Καμμένος έκανε τούμπα για το Σκοπιανό»

Από τα πυρά του κ. Λεβέντη δεν ξέφυγε και ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε «τούμπα» από την αρχική του θέση, όσον αφορά τη σύνθετη ονομασία με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» .

Επίσης, τόνισε ότι οι αφίσες των ακραίων κύκλων στη γειτονική χώρα είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι των Σκοπιανών, με στόχο να εμφανιστεί ως συμβιβασμός η επιλογή μίας σύνθετης ονομασίας τύπου «Nova Macedonia» («Νέα Μακεδονία»)..

«Εμείς ένα πράγμα έχουμε. Αν τους δώσουμε το όνομα, δεν έχουμε τίποτα άλλο», τόνισε και επισήμανε πως η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να κάνουμε οικονομικές παραχωρήσεις στην ΠΓΔΜ, σε αντάλλαγμα για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία».

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως σε πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, τον ρώτησε ευθέως «εάν υπήρχε δίπλα σας ένα κράτος που ήθελε να ονομαστεί “Νέα Υόρκη” θα το αποδεχόσασταν;» Και, σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση του Αμερικανού Πρέσβη ήταν κατηγορηματική: «Επ’ ουδενί!».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε την ΕΡΤ «παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ επανέλαβε την πρότασή του να κοπούν οι συντάξεις των βουλευτών.