Ορκίστηκαν λίγο μετά τις 15.30, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, η Άννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ως υπουργός Παιδείας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Λευτέρης Οικονόμου ως υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο.

Η ορκωμοσία στη αίθουσα Βυζαντινό, του Προεδρικού Μεγάρου, χοροστατούντος του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ, καθυστέρησε κατά δέκα λεπτά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός είχαν ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο του κ. Παπούλια.

Πρώτος έφτασε στις 15.15 στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κάθησαν και συνομίλησαν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ο κ. Παπαδήμος εκλήθη στο γραφείο του κ. Παπούλια. Ταυτόχρονα έφτασαν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και τελευταίος ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος ασπάστηκε την αντικαταστάτριά του.

Όσο ανέμεναν την έναρξη της ορκωμοσίας, η κ. Διαμαντοπούλου συνομιλούσε με τον κ. Μπαμπινιώτη για τις άμεσες εκρεμμότητες στο υπουργείο Παιδείας και οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Οικονόμου, γνώριμοι από παλιά, για τις πρώτες κινήσεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή με τις υπογραφές των ορκισθέντων υπουργών και υφυπουργών στο πρακτικό ορκωμοσίας, ο κ. Παπαδήμος τους ενημέρωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει αύριο.

Πολλές συζητήσεις πάντως πυροδότησε ο διάλογος που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με τους δημοσιογράφους για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, λίγο μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τους δημοσιογράφους λέγοντας «λοιπόν παιδιά εις το επανιδείν …».

«Τι εννοείτε; ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές και πάλι ορκωμοσίες;» τον ρώτησε ένας εξ αυτών. Όπως απάντησε ο κ. Παπούλιας «από τότε που σε ξέρω όλο είσαι βιαστικός».

Ενδιαφέρον ήταν και ο διάλογος που είχε η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με τον διάδοχο της στο υπουργείο Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη. «Μια πόρτα ανοίγεις στο υπουργείο αυτό και βγαίνουν… φίδια από μέσα» εννοώντας προφανώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας.