«Είναι μια προσπάθεια που μιλάει στο όνομα των προοδευτικών ιδεών της κεντροαριστεράς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε μια πρωτοβουλία, να εκφράσουμε ανάμεσα σε δυο εξαιρετικά αρνητικές θέσεις, ανάμεσα δηλαδή στο τυφλό ναι και στο τυφλό όχι, μια πολύ ρεαλιστική και ταυτόχρονα τεκμηριωμένη και ριζοσπαστική πολιτική εξόδου από την κρίση.

Αυτή την έχουμε ονομάσει πολιτική των εθνικών ισοδυνάμων, είναι μια πολύ στερεή πολιτική, την οποία επεξεργαζόμαστε ώστε η χώρα παρ όλες τις δεσμεύσεις της, σε πολύ αρνητικές κατευθύνσεις, να διατυπώσει στα πλαίσια ενός εθνικώς αμιγώς σχεδιασμού ισοδύναμα που θα αντικαθιστούν, θα αντιρροπούν τις αρνητικές συνέπειες του μνημονίου», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο Χάρης Καστανίδης ερωτηθείς για το νέο κόμμα που ετοιμάζεται.

Σχετικά με ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τόνισε ότι «δεν έχουμε ακόμα τη διατύπωση μιας επίσημης θέσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αλλά λαμβάνω υπόψη μου τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, υποθέτω ότι δεν εκφράζει μόνο προσωπική άποψη, ο οποίος δείχνει μια μεγάλη επιθυμία να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπό τον κ. Σαμαρά όπως έχει πει ο ίδιος. Άρα καταλαβαίνω ότι ένα ρεύμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ έχει μια κατεύθυνση πολύ συνετή, προς συντηρητικές κατευθύνσεις, συνεπώς βλέπει μάλιστα και με πολύ καλή διάθεση τη συνεργασία, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, και πριν από τις εκλογές».