Στην αποκάλυψη ότι «κάποιοι ηγέτες ήθελαν να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη» προχώρησε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στην κρίσιμη συνεδρίαση των G20 στις Κάννες, στις 3 και 4 Νοεμβρίου του 2011.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των ΗΠΑ, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε πως για να τα καταφέρει η Ελλάδα, θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση από τους εταίρους αλλά και να μείνει η χώρα πιστή στην εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος.

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες αύριο για την συνεδρίαση του Eurogroup, προήδρευσε σε δίωρη συνεδρίαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και από σκληρή στάση από εκπροσώπους χωρών όπως η Ρωσία, η Ελβετία και η Βραζιλία, οι οποίοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την χορήγηση νέας βοήθειας στη χώρα μας, όπως μετέδωσε το Mega, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Πάντως, την ίδια ώρα σχηματίστηκε ισχυρό μπλοκ μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών υπέρ της βοήθειας προς την Ελλάδα ενώ σημαντική υπήρξε η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα Πολ Τόμσεν, που μέσω τηλεδιάσκεψης διαβεβαίωσε αφ’ ενός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει και αφ’ ετέρου ότι οι προαπαιτούμενες ενέργειες θα ολοκληρωθούν.