«H Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούτο. Απλά πρέπει να δώσουμε την μάχη στον τομέα της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Μόνο κόβοντας μισθούς και συντάξεις και βάζοντας φόρους, η χώρα καρκινοβατεί. Θα κριθούμε στην ανάπτυξη και στις νέες επενδύσεις. Εκεί απέτυχε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ». Τα παραπάνω σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από τη Λάρισα όπου το βράδυ της Παρασκευής είχε συνάντηση με αγρότες και συνεταιριστές.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης, η Ένωση Κεντρώων ζητάει να υπάρξει μια μεγάλη κυβέρνηση, ώστε να δώσει μια εικόνα εμπιστοσύνης στο εξωτερικό, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να δείξουμε πως «η Ελλάδα άλλαξε». Μεταξύ άλλων σημείωσε, πως θα πρέπει να γίνουμε μια χώρα μεταρρυθμισμένη, ώστε να μην έχει η Ελλάδα ανάγκη από δάνεια.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, λέγοντας πως «ο Αυγουστος του 2018 θα είναι ένας δύσκολος μήνας, που θα πρέπει η χώρα να χειραφετηθεί».

«Όταν θα βγούμε από το μνημόνιο, θα πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι των οικονομικών μας. Και εκεί θα μοιάζουμε σαν ένα ζώο που μέχρι ένα σημείο ήταν σε ζωολογικό κήπο και τώρα βγαίνει στη ζούγκλα και θα πρέπει να επιβιώσει μόνο του. Εκεί ο κ. Τσίπρας θα δει ότι τα ψέματά του δεν θα έχουν αποτέλεσμα και θα κινδυνεύει να πάει φυλακή αν πει και άλλα ψέματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά με τα προβλήματα των αγροτών και ειδικά των φρουτοπαραγωγών και οινοποπαραγωγών, ο κ. Λεβέντης σε δηλώσεις του είπε, πως τόσο το εμπάργκο της Ρωσίας, όσο και ο φόρος στο κρασί είναι δύο μεγάλες πληγές.

Όσον αφορά τη φορολογία των αγροτών, σημείωσε πως αυτό το ζήτημα αφορά το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο τους αγρότες, ενώ υποστήριξε πως για να μειωθούν οι φόροι χρειάζονται επενδύσεις.

Σχετικά με τις καθιερωμένες κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως με τα μπλόκα, το μόνο που επιδιώκεται είναι «να πάρεις από άλλες τάξεις και να δώσεις στους αγρότες», ενώ σημείωσε πως η λύση στα προβλήματα είναι να δημιουργηθεί νέο εθνικό έσοδο.

Τέλος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο κόστος παραγωγής των αγροτών, λέγοντας πως θα πρέπει να μειωθεί, και τόνισε πως θα πρέπει οι αγρότες να βοηθηθούν και στην εξαγωγή των προϊόντων τους.