«Αυτή τη στιγμή είμαι στη θέση μου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος αποκλείστηκε μετά τη χθεσινή ψηφοφορία από τη διεκδίκηση της θέσης του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Μουζάλας, παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα του είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για πολεμική που τον ενόχλησε, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι».

Μιλώντας στον Realfm και αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχτεί για την κατάσταση στο θέμα του προσφυγικού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε: «Το ένα ζήτημα είναι μία κριτική και πολεμική καμιά φορά η οποία υπήρξε από κάποιους συντρόφους και το δεύτερο είναι αυτό καθεαυτό το πρόβλημα. Όσον αφορά το πρώτο, οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη και πρέπει κανείς να την εξετάζει πολύ σοβαρά. Η πολεμική που ασκήθηκε από ένα κομμάτι των συντρόφων μου, παρότι πήρε προσωπικό χαρακτήρα είναι μία πολιτική κριτική. Αφορά δηλαδή μία άποψη που λέει πρακτικά ότι θα πρέπει να μπούμε σε μία λογική ανοικτών συνόρων, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην επιστήμη και στον κόσμο. Αυτή η διαφωνία προσωποποιήθηκε με ένα άσχημο τρόπο, με ενόχλησε πάρα πολύ. Ξέρετε, δεν μπορείς να χτυπήσεις το γαϊδούρι χτυπάς το σαμάρι».

Όπως είπε: «Οι διαφορετικές απόψεις ακόμα και όταν είναι συγκρουσιακές οδηγούν κάπου, βγαίνει κάτι καινούργιο, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Αλλά, χρειάζεται μία εντιμότητα στο πώς διατυπώνονται και να λέγεται ποια είναι η διαφορετικότητα. Το να κάνει κανείς κριτική για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά είναι σωστό… Με αφορμή όμως αυτήν την κατάσταση, να προσπαθεί κάποιος να ακυρώσει τη Συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, χωρίς να λέει ότι αυτό είναι που θέλω εγώ, αυτό δεν είναι έντιμο και οδηγεί σε λάθη».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου ο ίδιος αναδείχθηκε τέταρτος, ο ίδιος σημείωσε: «Σε κάθε διαγωνισμό κάποιοι πετυχαίνουν, κάποιοι αποτυγχάνουν. Δώσαμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, με πολύ σοβαρούς συνυποψήφιους και νομίζω ότι στο τέλος θα εκλεγεί κάποιος άνθρωπος, ο οποίος θα βοηθήσει αυτό το πράγμα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.