Δριμεία κριτική προς τη ΝΔ και την ηγεσία της άσκησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα και πως «μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».

Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες», φέρνοντας ως παράδειγμα ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι οι απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό την Παρασκευή στη Βουλή και πως εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κύριο Αυγενάκη».