«Η έκφραση γνώμης δεν είναι λόγος διαγραφής ενός βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος», δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα, εκφράζοντας την ελπίδα να «επωφεληθεί η Νέα Δημοκρατία από τη διαγραφή μου».

Η πρώην βουλευτής του κόμματος ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι, παραμένει μέλος του κόμματος. «Δεν έχω διαγραφεί από το κόμμα», είπε σχετικά.

Με αφορμή τη διαγραφή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σημείωσε ότι, «τα κόμματα πρέπει να έχουν βουλευτές που τοποθετούνται επί των θεμάτων, δεδομένης της κατάστασης. Δεν μπορούμε να κάνουμε αριθμητική των όσων ειπώθηκαν. Αυτό δεν αποτελεί πολιτική, αλλά αριθμητική πράξη».

Περιγράφοντας τα αίτια της διαγραφής της, ανέφερε ότι «δεν υπήρξε δική μου διαφοροποίηση επί του νομοσχεδίου, υπήρξε μία προσπάθεια από μέρους μου διατύπωσης των απόψεών μου» και ξεκαθάρισε ότι, «δεν υπάρχει θέμα παρέκκλισης».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μεταγραφής της σε άλλο κόμμα και συγκεκριμένα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τόνισε: «Δεν είμαι ευκαιριακή, δε λειτουργώ με σημαίες ευκαιρίες».

«Δεν έφυγα από την Νέα Δημοκρατία», επανέλαβε, προσθέτοντας ότι, «είμαι παρούσα και θα συνεχίσω να είμαι. Με διέπουν οι αρχές του κόμματος», διευκρίνισε ωστόσο ότι, «θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κινούμαστε στο μεσαίο χώρο και ο πολίτης να καταλάβει ότι η ΝΔ ενώνει και δεν διχάζει».

«Αναμένω να δω τι θα συμβεί στο επόμενο διάστημα, αν συνεχίσουμε να μην ενώνουμε δυνάμεις, να γίνει πιο αυστηρός, αλλά όχι ακραίος ο λόγος μας προς την κυβέρνηση. Θέλω την ΝΔ μεγάλη, στο μεσαίο χώρο, να ενώνει και όχι να διχάζει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαιρούμε τις δυνάμεις μας», κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.