Έντονη είναι η κινητοποίηση στον αριστερό χώρο με τα κόμματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς να αποτελούν πόλο έλξης για τους ανεξάρτητους βουλευτές. Οι προσεγγίσεις γίνονται κατά κύριο λόγο από βουλευτές που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι θεωρούν ότι το μόνο ιδεολογικό σπίτι που μπορούν να στεγαστούν είναι είτε η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, η οποία παρουσιάζει αξιοσημείωτη δημοσκοπική άνοδο, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά και το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς.

Αρκετοί πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι πολιτικά… άστεγοι βλέπουν με πολύ θετικό μάτι το άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ που κάνει αυτή την περίοδο ο κύριος Φώτης Κουβέλης, το κόμμα του οποίου εμφανίζεται ως η πιο κοντινή κεντροαριστερή διέξοδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη Δημοκρατική Αριστερά συζητούν οι ανεξάρτητοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Βασίλης Οικονόμου (Αττικής) και Γιώργος Λιάνης (Φλώρινας).

Και στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ετοιμάζονται «πολιτικοί αρραβώνες». Πληροφορίες θέλουν τον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή να ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Μάλιστα φημολογείται ότι ο κ. Κουρουμπλής θα κατέβει στη Β΄Αθήνας και όχι στη Αιτωλοακαρνανία επειδή στελέχη του ΠΑΣΟΚ άσκησαν βέτο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Κουρουμπλής προ ημερών, μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, μαζί με τον κύριο Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ημέρα που ο κ. Κουρουμπλής διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά προφανώς στην πολιτική όλα είναι ρευστά.

Την αρχή πάντως είχε κάνει η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη και αυτή από το ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, η οποία πριν λίγο διάστημα επισημοποίησε την πολιτική της συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές, ανεξάρτητη βουλευτής.