Δεν θα ψηφίσει την αλλαγή φύλλου από τα 15 έτη, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, τονίζοντας πως «είναι επίσημη θέση» του κόμματος.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ανέφερε: «Δεν το λέω μόνο εγώ είναι και επίσημη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφού από το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, από τα 7 άρθρα που αναφέρονται σε αυτό, ψηφίζουμε μόνο το πρώτο άρθρο το οποίο είναι ένα εισαγωγικό άρθρο στο θέμα του νομοσχεδίου και αναφέρεται στα δικαιώματα του προσώπου με βάση την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά του φύλου».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία το βλέπει θετικά αυτό το νομοσχέδιο και το  βλέπει ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση αυτά είπε ο εισηγητής ο κ. Καραγκούνης και επειδή συμφώνησε αρχικά με την Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι αν οι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνήσουν και δεν  συμφωνήσουν βάση αυτής της διαφωνίας θα λειτουργήσουν έτσι και εκείνοι. Οι δικές μας οι κινήσεις θα καθορίσουν τα δικά τους βήματα.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν προβλέπει επέμβαση αντιθέτως την αποκλείει και είναι ένα νομοσχέδιο από τα πολλά της διαφωνίας. Εδώ πρόκειται για διόρθωση φύλλου και όχι για αλλαγή φύλου, απλή νομική αναγνώριση, αυτό που ο καθένας με μια απλή δήλωση νιώθοντας την δυσφορία  του γένους θα μπορεί να προσδιορίζει στη βάση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού το φύλλο του».

Στην επισήμανση του Γιώργου Παπαδάκη ότι «στα χαρτιά θα φαίνομαι γυναίκα εγώ ενώ την πραγματικότητα θα είμαι άντρας» ο κ. Κατσίκης επισήμανε:

«Στην πραγματικότητα πολύ σωστά το λέτε θα είστε άντρας, ως άντρας λοιπόν που δηλώσατε γυναίκα θα μπορείτε να συνάπτεται σχέση με έναν άλλον άντρα ο οποίος δηλώνει άντρας, ουσιαστικά θα είστε ένα ομόφυλο ζευγάρι κατά τη νομική αναγνώριση όμως θα είστε ένα ετερόφυλο ζευγάρι του οποίου θα εμπίπτουν οι διατάξεις του αστικού κώδικα, θα μπορείτε να πάτε σε γάμο και με προϋπόθεση την υιοθεσία. Εκεί αντιδράσαμε γι’ αυτό καταψηφίζουμε»