Την πρόθεση να αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, σε περίπτωση που τα δύο άλλα κόμματα «δεν σοβαρευτούν ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη για συνεννόηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ώστε να σταθούν σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην τρόικα και τις απαιτήσεις που θα παρουσιάσει.

«Σαφώς και θα αποχωρήσω, αν δεν σοβαρευτούν», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm ο Γ. Καρατζαφέρης άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «δε μπορεί να έχει τους δύο αντιπροέδρους του στην κυβέρνηση και να ασκεί αντιπολίτευση», ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και το ζήτημα της διαδοχής εξέφρασε την ικανοποίησή του που «έστω και προσωρινά και επιδερμικά αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της ηγεσίας».

«Μπορούμε να είμαστε “μονομπλόκ” απέναντι στην τρόικα;» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, ενώ δεν παρέλειψε να θέσει εκ νέου θέμα μείωσης των μελών της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ο κ. Καρατζαφέρης προέβλεψε τελική επικράτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Δεν καταλαβαίνω τα περί διαρχίας έως το καλοκαίρι που λήγει η περίοδος για πιθανές εξεταστικές», πρόσθεσε  ενώ επεσήμανε ότι «έγιναν παραλήψεις αλλά δεν είναι περίοδος τώρα να εξεταστούν τέτοια πράγματα».