Το θέμα των επενδύσεων έχει έρθει πρώτο στην ημερήσια διάταξη της κυβερνητικής ατζέντας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι στο κυβερνητικό επιτελείο που εκτιμούν πως πλέον αποδίδουν καρπούς οι πρωτοβουλίες που είχαν λάβει χώρα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η task force για την επιτάχυνση της επενδυτικής δραστηριότητας και ενδιαφέροντος, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό και της οποίας προεδρεύει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μπαίνει πλέον στη γραμμή κρούσης.

Το κυβερνητικό πλάνο είναι να επιτευχθεί ο στόχος της εντατικοποίησης όλων των επενδυτικών σχεδίων που θα μπορέσουν να εντείνουν το θετικό κλίμα που πάει να διαμορφωθεί για την οικονομία, όσο και να επιχειρηθεί να «αφοπλιστεί» το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα αναβαθμισμένος φαίνεται πλέον να είναι ο ρόλος του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη. Όπως είναι γνωστό ο κ. Φλαμπουράρης είναι αυτός που μέχρι στιγμής έχει σηκώσει το μεγάλο βάρος της απεμπλοκής σημαντικών επενδυτικών projects, με αιχμή του δόρατος κυρίως το Ελληνικό, αλλά και πολλά επενδυτικά πλάνα στον τομέα της Ενέργειας.

Ο «παππούς» του Μεγάρου Μαξίμου, όπως παραδέχονται πολλά κυβερνητικά στελέχη, έχει σηκώσει στις πλάτες του το επίμαχο θέμα, που αποτελεί και «αγκάθι» – μόνιμη κατηγορία από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με το επιχειρείν. Πάντως ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως εάν ένας άνθρωπος της πιάτσας που στο παρελθόν έχει «γράψει ένσημα» στον τομέα των επενδύσεων και των μεγάλων έργων, είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Άλλωστε πολλά από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, έχουν επιλυθεί στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας.