Για μια «πολύ δύσκολη χρονιά» προειδοποιεί ο Λουκάς Παπαδήμος στο μήνυμα του για το 2012.

Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά και διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό χιλιάδων οικογενειών που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. |Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται. Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία».

Όπως αναφέρει, οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. «Οφείλουμε να εργαστούμε συστηματικά. Με σχέδιο, συλλογική προσπάθεια, σαφείς στόχους, επιμονή στην υλοποίησή τους, με την ευθύνη και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, μπορούμε να μετατρέψουμε το 2012 σε χρονιά ελπίδας».

Στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, τονίζει πως «το 2012 μπορούμε να τα καταφέρουμε, εφόσον κάνουμε τα θαρραλέα βήματα που απαιτούνται, εφόσον δουλέψουμε μαζί, εφόσον ξεπεράσουμε στείρους ανταγωνισμούς, εφόσον πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας».