Πολύωρη περιοδεία σε όλες τις καμένες εκτάσεις της Ζακύνθου και συζήτηση με τους προέδρους των χωριών που επλήγησαν στα ορεινά, είχε το κλιμάκιο των βουλευτών της ΝΔ που βρίσκεται στο νησί  για να δει από κοντά τις ζημιές και την καταστροφή που προκάλεσαν οι απανωτές πυρκαγιές των περασμένων ημερών.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, το τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το κλιμάκιο άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι «ενώ η Ζάκυνθος καίγεται εδώ και έναν ολόκληρο μήνα, αποφάσισε να στείλει αύριο Πέμπτη υπουργούς για λόγους επικοινωνιακούς και επειδή ήταν εδώ σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ».

Τα βέλη της κριτικής, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στράφηκαν και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή τον οποίο κάλεσαν «να ασχοληθεί για να πάψει να υπάρχει ανομία στη Ζάκυνθο» και επιπλέον αναρωτήθηκαν γιατί «ζητά άλλη εκλογική περιφέρεια να πολιτευτεί αφού έχει πετύχει τόσο πολύ στο έργο του».

Μεταξύ άλλων ανέφεραν πως «η κυβέρνηση έχει διαθέσει από τις αρχές Ιουλίου ποσό 20 χιλιάδων ευρώ για αντιπυρική προστασία στη Ζάκυνθο και ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί« ενώ σημείωσαν ότι «εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση από πέρυσι για τις πυρκαγιές στη Χίο, στη Ρόδο και στη Μάνη».