«Πυρά» εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε για το θέμα των πυρκαγιών ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με ραδιοφωνικές του δηλώσεις. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «στην πολιτική βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα, ανεξαρτήτως του πότε συμβαίνουν. Αντίθετα οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, «δέκα χρόνια μετά το 2007, από τον Καραμανλή βρισκόμαστε στον Τσίπρα, από τον “στρατηγό άνεμο” του Βύρωνα Πολύδωρα σε “ένα οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης” όπως ανέφεραν οι Κοντονής και Πολάκης». Στη συνέχεια ανέφερε: «Η συνωμοσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, οι κυβερνώντες θα πρέπει να μην αποποιούνται τις ευθύνες τους, αλλά να δίνουν λύσεις».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχαρόπουλος πρότεινε στην κυβέρνηση να κάνει, όπως είπε, «και κάτι αριστερό, προοδευτικό. Οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, μιλάω για όσες πυρκαγιές δεν ανάβουν λόγω ανθρώπινου λάθους ή απροσεξίας, ξέρουν πολύ καλά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με το που θα ξεχαστεί το θέμα, θα περάσει κάποια χαριστική ρύθμιση για αυθαίρετα, ώστε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα. Αυτά να σταματήσουν εδώ και τώρα. Να σταματήσουν την λογική των αυθαιρέτων και να τηρήσουν επιτέλους τους νόμους σε αυτό το ζήτημα».

Τέλος, σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, επανέλαβε ότι τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει την κατάλληλη χρονική στιγμή, τον Σεπτέμβριο, που θα ξεκινήσει η διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι «αυτό που πρέπει σήμερα να διασφαλίσουμε είναι μια διαδικασία αξιόπιστη. Για ένα νέο, ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, μακριά από ανασφάλειες, μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις, με ανανέωση, χωρίς αναπαλαίωση».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.