«Σάλο» έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ ο οποίος έκανε λόγο για τουρκική εμπλοκή στις πυρκαγιές των ελληνικών δασών την επίμαχη περίοδο 1995-1999.

Νωρίτερα έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του, παίρνοντας πίσω την ομολογία για εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, ισχυριζόμενος ότι μιλούσε για εμπρησμούς δασών στην Τουρκία.

«Μεγάλη προσοχή και ψυχραιμία», συνιστούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ για την ανάμειξη Τούρκων πρακτόρων σε πυρκαγιές ελληνικών δασών την περίοδο 1995-1999, δεδομένου, μάλιστα, ότι ο κ. Γιλμάζ ανασκευάζει τις επίμαχες δηλώσεις του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφυλακτικότητα και προσοχή το θέμα που έχει προκύψει, διερευνούν το ακριβές περιεχόμενο των δηλώσεων Γιλμάζ και κρούουν τον κώδωνα της προσοχής στους «βιαστικούς που βγήκαν και ζήτησαν αποζημιώσεις από την Τουρκία», επισημαίνοντας ότι «μπορεί να βγει ο Ερντογάν και να πει ότι “εγώ ακριβώς αυτό το παρακράτος χτύπησα”»