Πυρά Φίλη κατά Χουλιαράκη: Aν ήξερε για το χρέος και το QE, γιατί δεν μας το έλεγε;

«Δεν πήραμε υπόψιν τον συσχετισμό δύναμης που υπήρχε στην Ευρώπη, με τους δανειστές, ανάμεσα στο ΔΝΤ και την ΕΕ»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:49
03/07/2017
Πυρά Φίλη κατά Χουλιαράκη: Aν ήξερε για το χρέος και το QE, γιατί δεν μας το έλεγε;
2
loading

«Αν ήξερε για το θέμα του χρέους και της ποσοτικής χαλάρωσης, γιατί δεν το έλεγε, ενώ χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του για το μνημόνιο», τόνισε ο Νίκος Φίλης. Μιλώντας στον realfm 97.8 και σχολιάζοντας τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι «όλοι ξέραμε πως δεν θα είχαμε τώρα μέτρα για χρέος και QE», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν το γνώριζε και πρέπει να συζητηθεί στα όργανα μήπως ήταν λάθος η στρατηγική.

«Ο κ. Χουλιαράκης γιατί δεν τα έλεγε, αφού τα ήξερε; Ως υπεύθυνος των Οικονομικών το ήξερε; Μου κάνει εντύπωση. Εγώ δεν το ήξερα. Πιστεύω όσα συλλογικά εκπονεί και λέει η κυβέρνηση. Αλλά, επειδή πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό κάποια στιγμή, το πιθανότερο είναι να είχαμε θέσει στόχους που ήταν υπεράνω του συσχετισμού δύναμης», τόνισε ο κ. Φίλης.

Σε σχετική ερώτηση για το αν συνολικά η κυβέρνηση είχε λάθος στρατηγική και έπρεπε εξ αρχής να θέσει ως προτεραιότητα την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη και όχι τη ρύθμιση του χρέους, απάντησε:

«Είναι ερωτήματα που θα τα απαντήσουμε συλλογικά ως κόμμα, ως κυβέρνηση. Είναι σαφές ότι δεν πήραμε υπόψιν τον συσχετισμό δύναμης που υπήρχε στην Ευρώπη, με τους δανειστές, ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ήταν χρονιά εκλογών».

O πρώην υπουργός εξέφρασε ανοιχτά την διαφωνία του με την τοποθέτηση Χουλιαράκη – Παπαδημητρίου ότι η κυβέρνηση πρέπει να κηρύξει την ιδιοκτησία του προγράμματος, λέγοντας:

«Μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, με βάση ένα πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2015, σκληρό πρόγραμμα λόγω της συμφωνίας του καλοκαιριού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, λέγαμε ότι αυτό δεν είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το υιοθετούμε».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν θα αμφισβητήσω το δικαίωμα σε κάποιον να λέει την προσωπική του άποψη. Αλλά, η συλλογική θέση της κυβέρνησης είναι αυτή με την οποία εξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2015».

Όσο για το γεγονός ότι πολλοί του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό του επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης ανέφερε:

«Δεν είμαι αρχηγός αντιπολίτευσης, ούτε αρχηγός ομάδας, είμαι ένα μέλος της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου δίνεται η δυνατότητα από το πλαίσιο δημοκρατίας, το οποίο υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, να εκφράζω την άποψή μου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Te

    Μήπως γιατί ο τσιπροκιο έδωσε εντολή? Η μήπως η ερώτηση είναι γιατί ο τσιπροκιο έλεγε τοσα ψέματα ενώ ήξερε ότι δεν θα κάνει τίποτα από αυτά που έλεγε? Μην ρίχνουμε ευθύνες σε άλλους. Όταν είσαι πρωθυπουργός πρέπει να λαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου.

  2. avatar papm

    Εσύ και ο Τσίπρας δεν το ξέρατε. Όλοι οι υπόλοιποι το είχαμε εμπεδώσει!!!
    Εντάξει τώρα !!! Μη μείνει και ο σανός ανάγωγος !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει