«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η σύγχυση που προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του φίλου μου του Νίκου Ξυδάκη δεν ωφελεί. Ήταν και ατυχής η δήλωση και λάθος η στιγμή», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στον realfm 97,8.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής ανέφερε ότι «το συμφέρον της χώρας και αυτό είναι σταθερή επιλογή της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού που δίνει τις εντολές και φυσικά του οικονομικού επιτελείου που πασχίζει σε μία άνιση και δύσκολη διαπραγμάτευση, είναι να μην ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015.

Αυτό δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και ούτε την Ευρωζώνη που έχει πάρα πολλά προβλήματα και πολλούς πονοκεφάλους και δεν την συμφέρει ούτε αυτή μία αποσταθεροποιητική ένταση στον νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης που είναι και τα ευρωπαϊκά σύνορα με την ασταθή και φλεγόμενη Τουρκία».

Σε σχετική ερώτηση για το τι θα γίνει στη συνέχεια σε περίπτωση που χαθεί το χρονικό ορόσημο του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Ορισμένοι κάνουν την εκτίμηση ότι αν μέχρι τότε προχωρήσουν και γεφυρωθούν κάποια πράγματα, θα μπορούσε ίσως τον Μάρτιο να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο. Και επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σκοπεύει να συνεχίσει την ποσοτική χαλάρωση, αυτό δεν είναι απαγορευτικό για τον στόχο της ένταξής μας που θα φέρει πολλά οφέλη, όχι μόνο για τα ελληνικά δημόσια οικονομικά, κυρίως για το επιτόκιο δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων που τόσο πολύ χρειάζονται για να κάνουν επενδύσεις».

«Αυτό που θα ήταν κακό είναι μία πολύμηνη εμπλοκή που να μας πλησιάσει στο καλοκαίρι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν το θέλουν ούτε οι Ευρωπαίοι δανειστές που μέχρι τώρα μόνο αυτοί έχουν δανείσει, ούτε η ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.