«Στον χώρο που έχει αποφασιστεί η ανέγερση Τεμένους για τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει παράνομη ρατσιστική κατάληψη από τους γνωστούς – αγνώστους της ακροδεξιάς με το πρόσχημα της παροχής υπηρεσιών στέγασης “μόνο για έλληνες” αστέγους.  Θυμίζουμε ότι από το Δεκέμβριο του 2015 αυτές οι «δράσεις» τυποποιούνται ως διακριτό ποινικό αδίκημα στο άρθρο 361Β του Ποινικού Κώδικα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση του.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης του κόμματος, με αφορμή την κατάληψη από ακροδεξιούς-ρατσιστές στον χώρο όπου πρόκειται να αναγερθεί το τέμενος στην Αθήνα: «Παραβιάζουν το μισό ποινικό κώδικα και η επίσημη πολιτεία για μήνες κάνει τα “στραβά μάτια”. Η χτεσινή ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι μια κίνηση απόγνωσης.

Σε κάθε περίπτωση η παράνομη κατάληψη πρέπει να λήξει και οι υπεύθυνοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Πρέπει όμως να μη μείνουν  αναπάντητα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν:

Γιατί ο αρμόδιος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Γενικός Γραμματέας επέλεξε να εκδώσει ανακοίνωση στον Τύπο; Γιατί δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός; Έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας; Ποιοι είναι οι “αρμόδιοι” που πρέπει να θυμηθούν τις αρμοδιότητές τους;

Κι επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο συγκεκριμένος δημόσιος λειτουργός δεν ξέρει ποιες πόρτες πρέπει να χτυπήσει, μήπως πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί αυτές οι πόρτες παραμένουν κλειστές;

Ποιος είναι ο “Μπαλτάκος” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;»

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.