Επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση της στο θέμα των συζητήσεων για περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας την ότι «είναι απούσα από τις εξελίξεις, δεν διαπραγματεύεται, ακόμη δε και τα στελέχη της ζητούν και δεν έχουν ενημέρωση».

Έκανε λόγο για σύγχυση, υποστηρίζοντας ότι «έφθασαν στο σημείο ο κ. Βενιζέλος να διαψεύδει τον κ. Μόσιαλο» και ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «ποιός από τους δύο λέει ψέματα: Ο κ. Βενιζέλος που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις συζητήσεις για “κούρεμα” του χρέους, ή ο κ. Μόσιαλος που δηλώνει κατηγορηματικά ότι τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στην κυβέρνηση».

Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Θυμίζουμε ότι από τις 5 Οκτωβρίου αποκάλυπτε ότι οι συζητήσεις για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους γίνονται ερήμην της Ελλάδας. Επέμενε μάλιστα πως ούτε ο πρωθυπουργός συζήτησε, ούτε η κυβέρνηση μετέχει σε τέτοιες συζητήσεις.

Έλεγε συγκεκριμένα ότι στις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ “δεν τέθηκε τέτοιο θέμα” και ότι η κυβέρνηση θα σχολιάσει προτάσεις “εφόσον τεθούν επισήμως από θεσμικά όργανα”, ότι αν “τεθεί το θέμα επίσημα” θα το αντιμετωπίσει και ότι δεν κάνει “ανεπίσημες συζητήσεις για αυτά τα θέματα”. Τόνιζε μάλιστα ότι η δήλωσή του αυτή “είναι κατηγορηματική”».

Ερωτηθείς για τη θέση της ΝΔ, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι «το ιδανικό θα ήταν να εφαρμοστεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου» και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το θέμα των τραπεζών και το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Σημείωσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί περαιτέρω, εφόσον δεν έχει ενημέρωση καθώς επίσης ότι η συζήτηση αυτή κάνει ζημιά.

Σε ερώτηση για το ποιά είναι η θέση της ΝΔ για το πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή, ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι η ΝΔ θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα στην Βουλή για όλα τα επιμέρους θέματα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο.