Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τα ζητήματα της Δικαιοσύνης, του νόμου Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες, ζητώντας, παράλληλα, άμεσα εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας, εάν είχε στοιχειώδη αίσθηση εθνικής ευθύνης και στοιχειώδη προβλεπτικότητα για το μέλλον του κόμματός του, θα έκανε το ταχύτερο δυνατό εκλογές. Αλλά νομίζω ότι έχει και ο ίδιος έχει γίνει θύμα της αφήγησής του ότι μπορεί αν έχουμε success story, το ελατήριο που θα εκτιναχθεί» δήλωσε σε συνέντευξη στο Βήμα FM.

Επίσης μίλησε και για την διαρροή μέσω δημοσιευμάτων για την προσωπική ζωή δικαστικού του ΣΤΕ. «Το πρόβλημα δεν είναι τα μέσα ενημέρωσης όσο η Δικαιοσύνη. Εδώ προκύπτει ότι βασικές εγγυήσεις του κράτους Δικαίου, καταλύονται καταστρατηγούνται και αυτό δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας», είπε.

ΕΣΡ και νόμος Παππά είναι δύο αλληλοσυμπληρούμενα δοχεία για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Το κενό στους νόμους δεν το δημιουργεί η αντιπολίτευση που θέλει εγγυήσεις για να συναινέσει, το κενό είναι τεχνητό και το δημιούργησαν οι νόμοι με τους οποίους έληξε η θητεία των μελών και αυξήθηκε ο αριθμός, αυτοί είναι δύο νόμοι που εισηγήθηκε ο κ. Παππάς», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Με την «επιστημονική και πολιτική θέση που κατέχει», επιπλέον, χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό» το νόμο Παππά και κάνει την πρόβλεψη ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός και η διαδικασία αδειοδότησης θα επαναληφθεί νομίμως από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε κουβέντα που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στο πλαίσιο της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο οποίος του επεσήμανε πως μέχρι 10 άδειες ευρυζωνικής μετάδοσης, high definition, μπορεί να χωρέσει το φάσμα.