Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή, προς τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συζήτησης για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για έναν εκνευρισμένο και αλαζονικό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητές του. Έχετε ήδη ηττηθεί κ. Τσίπρα, το γνωρίζετε γι’ αυτό αντιδράτε έτσι».

«Άκουγα τον κ. Τσίπρα βυθισμένο στον εκνευρισμένο και την αλαζονεία», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για βάναυση καταστρατήγηση του Συντάγματος, για παραβίαση του κράτους δικαίου, για διχασμό της κοινωνίας «σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους». «Όσοι σας άκουσαν σήμερα -και ελπίζω να είναι πολλοί- κατέληξαν στο ότι δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της», τόνισε.

«Επιμένετε να δηλητηριάζεται τον δημόσιο διάλογο με χυδαίο λαϊκισμό, ψέματα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητές του. Έχετε ήδη ηττηθεί κ. Τσίπρα, το γνωρίζετε γι’ αυτό αντιδράτε έτσι. Στη συνείδηση του λαού είστε ήδη παρελθόν, μαύρο».

«Αναρωτιέμαι εσείς τι θα αφήσετε πίσω σας; Το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, τις περικοπές των συντάξεων και του ΕΚΑΣ, ή μήπως την προσπάθεια να εγκαθιδρύσετε ένα νέο σύστημα διαπλοκής», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αδίστακτο λαϊκιστή που εξαπάτησε τους έλληνες και μόνο του μέλημα είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος».

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «έχετε βλάψει ήδη πολύ τη χώρα και η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει της Ελλάδας. Πρέπει να φύγετε μια ώρα νωρίτερα, για να επανέλθει επιτέλους η κανονικότητα στη χώρα».

«Δεν μου λέτε κ. Τσίπρα, τα ίδια μέσα που χαρακτηρίσατε πειρατικά δεν σας έδωσαν [προεκλογικά βήμα για να εκφράσετε τις απόψεις σας; Με τον κύριο Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μία γάτα;», διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Δεν ορθώσατε ποτέ ανάστημα με τους διορισμούς και τις πελατειακές λογικές. Με μεγάλη ευκολία φιλοξενήσατε στο ΣΥΡΙΖΑ το παλιό κομμάτι του κομματικού μηχανισμού. Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι σήμερα οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της. Τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα. Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη. Κοσκωτάς – Τσίρπας, ένας Ματζουράνης δρόμος», τόνισε.