Συντριπτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει με 9% δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Public issue για το ΣΚΑΙ. Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 31,5% έναντι 22,5% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 9%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 5%, οι Οικολόγοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Εκτός της πρόθεσης ψήφου πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα αποτελέσματα της υπόλοιπης έρευνας. Το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει εικόνα κατάρρευσης καθώς στην παράσταση νίκης έχει μονοψήφιο νούμερο μόλις 9%, ενώ η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά με 50% καθώς βρίσκεται στο 59%.

Ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει την τελευταία θέση όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών με 23%. Πρώτος είναι ο κ. Καρατζαφέρης με 38%, ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, ο Αντώνης Σαμαράς με 35%, η Αλέκα Παπαρήγα με 27%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 28%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 22%, ωστόσο η απάντηση κανένας από τους δύο καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 47%.

Παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτο κόμμα, ακόμα και με έξι κόμματα στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει αυτοδυναμία καθώς κερδίζει το ανώτερο μέχρι 145 έδρες.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα εκλογών το 53% των πολιτών εκτιμά ότι δε χρειάζονται εκλογές, ενώ το 39% εκτιμά ότι μάλλον δε χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες.

Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταλαμβάνουν από 11% αντίστοιχα ενώ καμία από τις δύο το ποσοστό εκτοξεύεται στο 73%.