Αν τεθεί θέμα αναθεώρησης της απόφασης της 21ης Ιουλίου, η κυβέρνηση θα το συζητήσει μόνο στην κατεύθυνση της βελτιωμένης εκδοχής της απόφασης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει πάμε πίσω από την υπάρχουσα απόφαση την οποία χαρακτήρισε αρκετά σημαντική για τη χώρα μας.

«Τα επιτόκια θα είναι μικρότερα από αυτά τα οποία πληρώνουμε τώρα για τα δάνειά μας, ενώ θα υπάρξει και περίοδος χάριτος για την αποπληρωμή των τόκων -και όχι του κεφαλαίου του δανεισμού- για περίπου 10 χρόνια».

«Επομένως- είπε μιλώντας στην ΝΕΤ ο κ. Μόσιαλος – εμείς ως κυβέρνηση επιδιώκουμε τη εξασφάλιση αυτών των οποίων έχουν συμφωνηθεί και αν τεθούν ζητήματα αναθεώρησης, τα οποία δεν τα θέτουμε εμείς και θα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχει τεθεί επίσημα από κανέναν σε θεσμικό επίπεδο, τότε η ελληνική κυβέρνηση προφανώς και θα τοποθετηθεί»

«Πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα οι αρχηγοί κρατών, που θα βρεθούν, θα καταλήξουν στη συμφωνία αυτή την οποία έχουν αποφασίσει και αν υπάρχουν προτάσεις για να βελτιωθεί αυτή η συμφωνία θα τις συζητήσουμε.

Δεν είναι όμως ένα θέμα το οποίο εμείς επιδιώκουμε να ανοίξουμε αυτή τη στιγμή, ούτε θα το ανοίξει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε με αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει μέχρι τώρα», πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος.

Αναφορικά με την 6η δόση, διευκρίνισε ότι είναι εξασφαλισμένη «με την προϋπόθεση ότι κάνουμε αυτά τα οποία πρέπει», σημειώνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση με την προώθηση προς ψήφιση στη Βουλή μεταρρυθμίσεων και για τον δημόσιο τομέα, τις επόμενες εβδομάδες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς προέχουν άλλες αποφάσεις.