Κοινωνικά ανάλγητες χαρακτηρίζει η ΝΔ τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για την εφεδρεία καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις.

« Είναι πρωτοφανές να θεωρεί η κυβέρνηση πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση»σημειώνεται χαρακτηριστικά σε δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος προσθέτει:

«Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες.
Είναι πρωτοφανές -όπως επισημάναμε και στην πρώτη δήλωσή μας- να θεωρεί η κυβέρνηση πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση.

Είναι αντιφατικό να αναφέρει στην αρχή της χθεσινής ανακοίνωσής της ότι δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρότασή μας και στο τέλος να κατασκευάζει προσχήματα για την αμφισβήτησή της.

Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις.

Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.
Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις για να καλύψει τις ανήθικες, τις εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο».