«Θα ζητήσω μια ισχυρή πολιτική εντολή για μεταρρυθμίσεις, θα επιδιώξουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη δημιουργία όσο πιο ευρείας συνεργασίας στην επόμενη Βουλή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης έκπληκτος από τα όσα ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας καθυστέρησε την αξιολόγηση με αποτέλεσμα να επιβληθεί ο κόφτης. Υπάρχουν 2,8 δισ. τα οποία η χώρα δεν έχει ακόμη πάρει».

«Γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «15 εκκρεμότητες υπάρχουν, με μικρό δημοσιονομικό κόστος, είναι ιδεολογικό το εμπόδιο. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια η χώρα να ξαναμπεί στην αέναη διαπραγμάτευση».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε: «Δεν έγινε έλεγχος πόθεν έσχες;».

«Ο διαγωνισμός είναι έωλος. Θα καταργήσουμε τον νόμο Παππά θα επιστρέψουμε τον έλεγχο στο ΕΣΡ και επί δικών μας ημερών δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στα κανάλια. Θέλουμε πολυφωνία, θέλουμε περισσότερα κανάλια, θέλουμε περισσότερους εργαζόμενους».