«Δεν θα επιτρέψουμε καμία πλέον περικοπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα πράξουμε όλα τα δέοντα για να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων» διαβεβαίωσε σήμερα από το Καστελόριζο όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια 17 οικιών στέγασης προσωπικού ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Στον χαιρετισμό του, στην διάρκεια της τελετής εγκαινίων ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι τόσο τα στελέχη όσο και οι κληρωτοί μοχθούν νυχθημερόν για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας εκφράζοντας την ευαρέσκεια του τονίζοντας ότι « σας ευχαριστούμε για αυτό γιατί μας δίνετε το κουράγιο και τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις γενικότερες προκλήσεις των καιρών, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Ανακοίνωσε επίσης ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, μέρος των οποίων είναι διασπασμένες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που αναγκαστικά υπάρχουν και των συχνών μεταθέσεων διαβεβαιώνοντας «ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την εκμετάλλευση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει ξεκινήσει ήδη με την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, θα πάει στο προσωπικό».

Αναφερόμενος στο Καστελόριζο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι σήμερα το νησί επανέρχεται στην πρώτη γραμμή του εθνικού μας ενδιαφέροντος. «Τα διεθνώς κατοχυρωμένα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με το νησί αγγίζουν αναγκαστικά την υψηλή στρατηγική του ελληνικού κράτους. Εδώ μετριέται καθημερινά το σθένος και η ικανότητα της ελληνικής πολιτείας να φυλάει τα σύνορά της, να διασφαλίζει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.