Με καζάνι που βράζει μοιάζει η ΝΔ, με το καραμανλικό στρατόπεδο να είναι στα κάγκελα, αφού θεωρεί ότι πίσω από δημοσιεύματα του «Βήματος» και της «Καθημερινής» που χρεώνουν στον πρώην πρωθυπουργό την κατάντια της χώρας βρίσκεται το δίδυμο Μητσοτάκη και Σαμαρά, γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα, δυο χθεσινά δημοσιεύματα, στο «Βήμα» αλλά και την «Καθημερινή», είναι αυτά που ξεχειλίζουν το ποτήρι, καθώς είναι η δεύτερη Κυριακή που η εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη αποδίδει όλες τις ευθύνες για την κατάντια της χώρας στις ημέρες της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού.

Σε συνδυασμό με το ότι στο ίδιο φύλλο δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Αν. Γεωργίου, την οποία αρκετοί από το καραμανλικό στρατόπεδο χαρακτηρίζουν «αγιογραφία» του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, δημιουργείται ιδιαίτερη ένταση στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το μεν πρώτο δημοσίευμα αποδίδεται από τους καραμανλικούς, αλλά και –σύμφωνα με ορισμένες πηγές- από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, σε κύκλους δύο έτερων πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Σημίτη και του Αντώνη Σαμαρά. Για τον κ. Σημίτη πιστεύουν ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν είναι προκειμένου να υπερασπιστεί τα καλώς καμωμένα των δικών του κυβερνήσεων. Για τον κ. Σαμαρά πιστεύουν ότι παρά το γεγονός ότι έγινε πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, φαίνεται να λησμονεί ότι ήταν ο κ. Καραμανλής που τον επανένταξε στη ΝΔ αρχικά ως ευρωβουλευτή και στη συνέχεια ως υποψήφιο στη Μεσσηνία.

Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» το αποδίδουν σε πηγές προερχόμενες από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, λένε, στοχεύει να «ξεκαθαρίσει» πλήρως το κόμμα και η ύπαρξη του καραμανλικού στρατοπέδου δεν τον βοηθάει σε αυτό. Ήδη πάντως έχει κάνει κάποιες κινήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να ελέγξει πλήρως το εσωκομματικό τοπίο.

Αλλά είναι τουλάχιστον άκομψο, συμπληρώνουν οι ίδιοι, να μιλούν για προσωπικές απόψεις που δεν απηχούν τον πρώην πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής πάντως και σε αυτή την περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένος, λένε συνεργάτες του, να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του, παρότι έχει ενοχληθεί σφόδρα από τις συντονισμένες, όπως τις θεωρεί, επιθέσεις εναντίον του.

Θα παραμείνει στη σιωπή, πολλώ δε μάλλον που και ο ίδιος, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι στη ΝΔ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Και αν συμβεί κάτι τέτοιο, παρατηρεί το δημοσίευμα, θα είναι γνωστό ως το τέλος Σεπτεμβρίου, μέχρι τότε οι καραμανλικοί κρατούν όπλα – παλάσκες στα μετόπισθεν. Μετά θα τα βγάλουν στο προσκήνιο. Γιατί και η υπομονή, λένε, έχει τα όριά της…

kara