«Θα καταψηφίσω όχι μόνον τα μέτρα, θα καταψηφίσω το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Είναι η πληγή όλων των δεινών για την πατρίδα. Για χρόνια ολόκληρα δημιούργησαν ένα κράτος αδηφάγο, το οποίο το μόνο που κοίταζε ήταν να εξυπηρετήσει τις συντεχνίες προς ίδιον όφελος. Αν υπήρχε μια άλλη ομάδα, μία κυβέρνηση συνεργασίας όλων των κομμάτων θα ήταν διαφορετικές και οι λύσεις, θα υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις. Τώρα δεν γίνεται τίποτε».

Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΒΗΜΑ FM ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ζήτησε μάλιστα και παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «έστω και με ένα διάγγελμά του».

Σχετικά με τη ΝΔ, ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς «δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς. Αυτή την στιγμή παρατηρείται ένα φαινόμενο: ένας αρχηγός με μια ομάδα ‘Κανταφικών’, και όλο το κόμμα ανάποδα. Όλο το κόμμα!»

Όπως είπε, «προχθές στη Βουλή συνέβη κάτι πρωτόγνωρο. Στην ονομαστική ψηφοφορία έλειπαν τα 2/3 του κόμματος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Έλλειπαν 51 βουλευτές. Δύο μόλις μέρες μετά την ομιλία στην Θεσσαλονίκη».

«Η Ευρώπη πια δεν μας υπολογίζει. Αυτή την στιγμή υπολογίζει αν θα ήταν περισσότερο κέρδος ή ζημιά να σώσει εμάς και να μην ρίξει τα χρήματα που υποσχέθηκε στο τραπεζικό της σύστημα. Εμείς σωθήκαμε και σωζόμαστε χάριν της επιθετικότητας της Τουρκίας. Η Αμερική διαπίστωσε ότι είναι ρευστό το τοπίο στην περιοχή και σίγουρος και σταθερός σύμμαχος, το “αεροπλανοφόρο” της, είναι η Ελλάδα. Το είδε βέβαια και με την προσπάθεια που έγινε στη Λιβύη, ότι αν δεν ήταν η Σούδα θα ήταν εξαιρετικά επισφαλές το αποτέλεσμα. Έτσι και η Αμερική παρενέβη υπέρ της Ελλάδος. Πολιτικά σωθήκαμε το τελευταίο λεπτό», είπε χαρατκηριστικά.

Τέλος χαρακτήρισε «καταστροφή» την επάνοδος στην δραχμή είναι καταστροφή.