Προβληματισμός, ανησυχία και σε ορισμένες περιπτώσεις θυμός είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στους κόλπους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εξαγγελίες για τα νέα σκληρά μέτρα.

«Μας είναι αδύνατον να σηκώνουμε συνεχώς εμείς τα βάρη και κάποιοι άλλοι να σφυρίζουν αδιάφορα», έλεγαν κάποιοι «πράσινοι» βουλευτές, ενώ άλλοι συνάδελφοι τους εξέφραζαν θυμό που για ακόμη μία φορά τα μέτρα «χαϊδεύουν τους έχοντες και διαλύουν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα”.

Σε δηλώσεις του στο 24h ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπυροπάνος Μαργέλης τόνισε: «Η χώρα οφείλει να πάρει όσα μέτρα και όσες αποφάσεις χρειάζονται για να υλοποιηθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου, η οποία πιστεύω θα της δώσει τη δυνατότητα να βγει από την κρίση.

Όμως τα μέτρα αυτά πρέπει να είναι δίκαια, να αφορούν όλους τους Έλληνες και να μην λαμβάνονται με αιφνιδιαστικό τρόπο, γιατί έτσι επιτείνουν τη σύγχυση και την ανασφάλεια στον κόσμο. Η γνώμη μου είναι ότι τα μέτρα δεν αφορούν όλους τους έλληνες πολίτες, αφήνουν κάποιους απ’ έξω και ως εκ τούτου η δικαιοσύνη των μέτρων παραμένει ζητούμενο.

Στο ίδιο κλίμα και η κ. Άρια Αγάτσα η οποία ανέφερε: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός και στενοχώρια για την επιπλέον επιβάρυνση του λαού, αλλά κάθε φορά που τίθεται το θέμα, η απάντηση είναι ότι πρέπει να βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Προβληματισμένος και ο πράσινος βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος δήλωσε στο 24h: «Η αναγκαιότητα των μέτρων δεν αποκλείει την προσπάθεια αυτά να είναι περισσότερο δίκαια. Ορισμένες αποφάσεις δεν απευθύνονται σε έχοντες και κατέχοντες. Η προσπάθεια από την πλευρά μου είναι να πιέσω και να απαιτήσω διορθώσεις».

Στην πλειοψηφία τους πάντως οι βουλευτές παρά τη δυσκολία να «καταπιούν» τις νέες εξαγγελίες, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα ψηφίσουν, ωστόσο αρχίζουν και σκάφτονται όλο και περισσότερο τις εκλογές ως μια πιθανή λύση διεξόδου στο αδιέξοδο.

Οι χθεσινές δηλώσεις μάλιστα του Υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου περί προνομίων, έριξαν λάδι στη φωτιά. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε με νόημα ότι μιλάει εκ του ασφαλούς τονίζοντας χαρακτηριστικά: «να έρθει να μας τα πει αυτά, όταν θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, έξαλλου διορισμένος δεν είναι;», ενώ συνάδελφοι του της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σχολίαζαν: «Προνόμιο είναι να είσαι στο επικρατείας, οι κηπουροί δεν μπορούν να μιλάνε για προνόμια».

Πηγή: www.24h.gr