Προσήλθε αλλά δεν κατέθεσε στην εξεταστική ο Ψυχάρης

Απαλλάχθηκε λόγω δυσχέρειας μακράς συνομιλίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:27
03/08/2016
Προσήλθε αλλά δεν κατέθεσε στην εξεταστική ο Ψυχάρης
8
loading

Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, απήλλαξαν κατά πλειοψηφία, τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη από την υποχρέωση της κατάθεσης στην Επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, δεν είναι σε θέση να καταθέσει σε μια πολύωρη διαδικασία, και συμφώνησαν να μην καταθέσει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο εάν μπορεί να συνεχίσει, είπε «να συνεχίσουμε».

Με την απόφαση της πλειοψηφίας διαφώνησε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Προηγουμένως η γραμματέας της Επιτροπής ανέγνωσε δυο επιστολές του κ. Ψυχάρη προς την Εξεταστική Επιτροπή.

Στη μία αναφέρει τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να παραστεί στις εργασίες της Επιτροπής, ενώ κατ' αρχάς είχε ζητήσει «την αναβολή της εμφανίσεως και να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εξετάσεως επειδή υπάρχει προφανής δυσχέρεια μακράς συνομιλίας».

«Οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο σαν μέλλοντα μακαρίτη. Κατόπιν αυτών θέλησα να παραστώ προς χάριν των άπιστων Θωμάδων. Θα μπορούσα εάν ήθελα και μόνο λόγω της κατάστασης της καρδιάς μου να τερματίσω τις προσδοκίες εκείνων που άλλα έχουν στο μυαλό τους», αναφέρει στην πρώτη επιστολή του ο κ. Ψυχάρης, ενώ σημειώνει, ότι θα απαντήσει «σε κάθε νόμιμη ερώτηση».

Στη δεύτερη επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, αναφέρει ότι δεν προτίθεται, «όπως ο νόμος το επιτρέπει, να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, διότι έχει ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου και έχει ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη».

«Σε ό,τι αφορά τις δανειοδοτήσεις του ΤΗΛΕΥΠΟΥ, δεν μπορώ να συνεισφέρω στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής τεχνικά στοιχεία και πληροφορίες για θέματα που δεν έχω χειριστεί, πλην όμως μπορώ να απαντήσω εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών», αναφέρει στη δεύτερη επιστολή ο κ. Ψυχάρης.

Κατόπιν τούτων, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει στις 30 Αυγούστου τον σημερινό σύμβουλο του ΔΟΛ, Παναγιώτη Ψυχάρη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar ταπανταολα

  Σφοδρή επίθεση Χρυσής Αυγής σε Ψυχάρη και κόμματα της διαπλοκής - Αθώωσε τον κομμουνιστή βαρόνο η κλεπτοκρατία!

  Ηλίας Κασιδιάρης: "Ο Ψυχάρης παίζει θέατρο! Να μη φύγει και να εξεταστεί υποχρεωτικά από την επιτροπή ο συνομιλητής του Τσίπρα. Συμπεριφορά τραβεστί ο Βορίδης"

  Όλο το αντισυνταγματικό τόξο ενωμένο καθάρισε τον αρχιδιαπλεκόμενο Ψυχάρη, που έπινε ατάραχος τον καφέ του και έπαιζε θέατρο σήμερα στη βουλή. Σύριζα, ΝΔ και όλοι ανεξαιρέτως οι εκπρόσωποι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος απάλλαξαν παράνομα τον Ψυχάρη από την ανάκριση στην εξεταστική επιτροπή.

  Σφοδρή αντίδραση από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής: "Ο Ψυχάρης παίζει θέατρο, πρέπει να καταθέσει υποχρεωτικά για τα σκάνδαλα του ΔΟΛ, του MEGA, της ENERGA και της ΤΕΡΝΑ". Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε τις μυστικές συναντήσεις Ψυχάρη-Τσίπρα, στις οποίες ο διαπλεκόμενος βαρόνος είχε άριστη ικανότητα επικοινωνίας.

  Ο δικηγόρος της ENERGA Βορίδης ειρωνεύτηκε (στα κρυφά) τον βουλευτή μας, για να λάβει την απάντηση: "Αυτή δεν είναι αντρική συμπεριφορά, αλλά συμπεριφορά τραβεστί".

  Όλα τα λαμόγια του Σύριζα έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Βορίδη και να συμπράξουν με τη ΝΔ στο ξέπλυμα της διαπλοκής

 2. avatar Qwertidis

  Αφού ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει, οι δημοκρατικοί τοξότες γιατι τον σταμάτησαν?

 3. avatar ΑΤΛΑΣ

  Ο Ηλίας Κασιδιάρης για άλλη μια φορά τους ξεφτίλισε.... και πάλι δεν γράφουν τίποτα για αυτό, τα συστημικά μέσα.... δεν πειράζει όμως, ο κόσμος πλέον ξέρει τι παιχνίδι παίζουνε οι Ψυχάρηδες , οι Μπομπολαίοι κλπ

 4. avatar Καμπουρης

  Να βλέπει ο κόσμος τι έτσι "συντάγματος τόξο" και εφόσον συνεχίζει να το στηρίζει δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρίας,ας κάτσει και ας...απολαύσει το τρίτο,το τέταρτο,το πέμπτο μνημόνιο,παράλληλα με την διάλυση οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα,θρησκεία,παράδοση.

  1. avatar Καμπουρης

   διορθώσεις λόγω δαίμονος τυπογραφείου:"συνταγματικο τόξο" και δικαίωμα να διαμαρτυρεται...

 5. avatar ΝΙΚOΣ

  Το δημοκρατικό τόξο κάλυψε για άλλη μια φορά ξανά πάλι επιπλέον ένα δικό του παιδί.

 6. avatar Serapis

  Επείσθησαν οι "μαχητικοί" της επιτροπής για την κατάσταση του Ψυχάρη. Οι νικολόπουλοι έδειξαν για ακόμη μια φορά το μέγεθος της "ανθρωπιάς" τους.

 7. avatar ΣΤΑΥΡΟΣ 2591

  Τελικα ψυχουλα μονο που δεν ητανε........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει