«Υπερβάλλοντα ζήλο της Αστυνομίας» αλλά και «δικαστές που ακυρώνουν κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης» καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά τη σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων για τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με καθαρίστριες.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, η ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού που είχε αναλάβει το νοσοκομείο βάσει σύμβασης αντέδρασε με μηνύσεις στην πρόσληψη καθαριστριών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής του ιδρύματος, κατηγορούμενοι ότι αγνόησαν δικαστική απόφαση.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» εκ μέρους της αστυνομίας, που «έδρασε σαν το μακρύ χέρι του εργολάβου καθαριότητας».

«Δεν είναι δυνατόν κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που εξυγιαίνουν το χώρο της υγείας να βρίσκονται υπό την αίρεση ή την ακύρωση απο κάποιον δικαστή που μπορεί να εκδίδει προσωρινές διαταγές», σημειώνει.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του για την ίδια υπόθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα της δημόσιας υγείας. Ξεκαθαρίζουμε σε όσους απομυζούσαν τους πόρους του δημοσίου καταβάλλοντας ως αντίτιμο ψίχουλα για μισθούς και άθλιες εργασιακές συνθήκες στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και σε όσους υποστηρίζουν το καθεστώς αυτό, πως η απόφαση μας για την οριστική πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς θα υλοποιηθεί, όσο κι αν αυτό τους ενοχλεί».

polakis-fb