Για «ενέσεις κατάθλιψης» και «στρατιωτικά διαγγέλματα Βενιζέλου», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως όλοι αναγνωρίζουν ότι η συνταγή του μνημονίου δεν βγαίνει, ενώ σημείωσε:

«Τα ελλείμματα, αντί να μειώνονται, μεγαλώνουν. Γίνονται πρωτοφανείς θυσίες και βλέπουμε ταυτόχρονα τις δαπάνες του δημοσίου να αυξάνονται. Σας θυμίζω ότι πριν από μερικές μέρες, με βάση την έκθεση του ΑΣΕΠ, έχουν προσλάβει στο δημόσιο γύρω στους 28.000, την ώρα που αποφασίζουν να διώξουν τουλάχιστον 20.000 με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Βλέπουμε, ακόμη, (στο θέμα της μείωσης των φόρων) ότι μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι και αντί να αυξάνονται τα έσοδα μειώνονται. Που θα πάει αυτό το πράγμα; Έχουν μειώσει πια την φοροδοτική ικανότητα του κόσμου».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για μείωση των φόρων, ώστε, όπως είπε, να αρχίσει να κινείται η αγορά και να βγει η οικονομία από την ύφεση σιγά- σιγά και επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, με αφορμή τη χθεσινή εμφάνισή του, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

«Ο κ. Βενιζέλος, με στρατιωτικά διαγγέλματα, θέλει να επιβάλει τη σιωπή. Θέλει να επιβάλει τη σιωπή στην αξιωματική αντιπολίτευση, θέλει να επιβάλει τη σιωπή στα ΜΜΕ, θέλει να επιβάλει τη σιωπή σε αναλυτές και ακαδημαϊκούς – με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει ενέσεις κατάθλιψης, έκανε χθες ενέσεις κατάθλιψης, για να περάσουν νέα μέτρα και να μην περάσει το μήνυμα Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη. Παίρνουν μέτρα- δεν τους βγαίνουν, παίρνουν νέα μέτρα – πάλι δεν τους βγαίνουν και για αυτό φταίει η ΝΔ. Η κυβέρνηση παραπαίει, ο κ. Βενιζέλος μαινόμενος βρίζει, ο κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει πια σε αυτά που βλέπει και ακούει».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ο κ. Μιχελάκης τόνισε:

«Πιστεύετε, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ότι το όποιο κόστος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι μεγαλύτερο από το κόστος που υφίσταται αυτή τη στιγμή η πραγματική οικονομία και η κοινωνία; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως όχι».