Επίθεση στον Αμερικανό καθηγητή και οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή όσα γράφει στο βιβλίο του για το Plan X και τη Νέα Δραχμή.

Ο κ. Χουλιαράκης διέψευσε μάλιστα ότι ήταν σύμβουλός του. «Ήμουν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ήμουν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας. Δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση και δεν βρέθηκα ποτέ ούτε σε μία σύσκεψη μαζί του, παρά το ότι ήμουν επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης» τόνισε.

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος; Αυτά που λέει είναι απίστευτες φαιδρότητες. Είναι ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από ένα άνθρωπο που δεν είχε καμία θεσμική θέση», τόνισε.

Ο κ. Χουλιαράκης σχολίασε και τις συναντήσεις του προέδρου της Ν.Δ. με funds. «Είναι θετικό ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώνει για τις θέσεις του τους διεθνείς επενδυτές. Ελπίζω ότι τους ενημερώνει και για το νέο περιβάλλον σταθερότητας που εμπεδώνεται στην ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Αλλά και αν δεν το κάνει, την ίδια δουλειά κάνουμε και εμείς», είπε και σημείωσε: «Την επόμενη εβδομάδα θα είμαι εγώ στο εξωτερικό για συναντήσεις με τους ίδιους ανθρώπους και χωρίς να σηκώσω την σκόνη που σήκωσε ο πρόεδρος της ΝΔ».