Για συστηματική παραποίηση στοιχείων εκ μέρους του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, κάνει λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τίτλο «Έφεραν άδικη ύφεση αντί για δίκαιη ανάπτυξη», στην οποία, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «χάθηκαν 210 χιλιάδες θέσεις απασχόλησης», «σημειώθηκε ρεκόρ καταγεγραμμένης ανεργίας όλων των εποχών» και «αυξήθηκε ξανά η ανεργία στους νέους».

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας ανακοινώνονται τα εξής:

«Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το πρώτο πεντάμηνο του 2016, δημιουργήθηκαν 201.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός-ρεκόρ την τελευταία 15ετία (σς πίνακας 1, που επισυνάπτεται). Σύμφωνα δε με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο 25,9%, ενώ, τον Μάρτιο του 2016, το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 24,1% (σς πίνακας 2, που επισυνάπτεται). Επομένως, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ανεργία υποχώρησε κατά 1,8%. Σε ό,τι αφορά στην ανεργία των νέων, τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το μήνα Μάρτιο 2016, δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στην ηλικιακή ομάδα 18-24 μειώθηκε στο 50,4% (σς πίνακας 3, που επισυνάπτεται), καταγράφοντας πτώση 1,7% σε σχέση με τον Μάρτιο 2015, 6,3% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 και 9,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2013.

Ο κ. Βρούτσης συστηματικά παραποιεί στοιχεία, για να τα φέρει στα μέτρα της καταστροφολογικής ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρατεύοντας αυτοσχέδιους πίνακες και γραφήματα. Η πραγματικότητα απεικονίζεται στα μηνιαία δελτία της ΕΡΓΑΝΗ, του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ και είναι αδιαμφισβήτητα».