Σύγχυση προκλήθηκε το πρωί με το συλλυπητήριο μήνυμα που ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έστειλε στην οικογένειά του Νίκου Νικολόπουλου.

Ο κ. Βούτσης έκανε  λόγο για «απώλεια» της 17χρονης, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στον φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας αλλά και στην κοινωνία της Πάτρας. Αμέσως, κάποιοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον κ. Νικολόπουλο για να μάθουν τι είχε συμβεί, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι περισσότεροι του του έστειλαν τα συλλυπητήριά τους.

Η πρώτη ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής:

«Αγαπητέ Νίκο,

Είναι στιγμές που τα λόγια μοιάζουν φτωχά για να εκφράσουν τη συμπαράσταση στον πόνο της απώλειας ενός τόσο προσφιλούς προσώπου. Δεχθείτε, εσύ και η οικογένειά σου, τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου για την απώλεια της αγαπημένης σας κόρης.

Σας συγχαίρω ταυτόχρονα για την απόφασή σας να δωρίσετε τα όργανα του παιδιού σας, δίνοντας με τον τρόπο αυτόν ένα υπέροχο μήνυμα για την αξία της ανθρώπινης ζωής μέσα από την προσφορά στον συνάνθρωπο.

Θα ήθελα, από κοινού μαζί σας, να εξετάσουμε τις δυνατότητες αρωγής της Βουλής των Ελλήνων προς τους ειδικευμένους φορείς θεραπευτικής και εκπαιδευτικής φροντίδας ως ελάχιστο δείγμα ηθικής συμπαράστασης έναντι όσων καθημερινά δίνουν αυτόν τον αγώνα ζωής».

Η απάντηση του Νίκου Νικολόπουλου με ανάρτησή του στο Facebook με την οποία διαψεύδει την «είδηση»

«Η Νίκη μας δεν “έφυγε” ακόμη. Ο ΘΕΟΣ θέλει ακόμη η Νίκη μας να ζει…» έγραψε ο πατέρας του κοριτσιού, που νοσηλεύεται εδώ και μέρες σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς υπέστη πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.

anartisi nikolopoylos

Μετά από αυτό, το Προεδρείο της Βουλής επανήλθε με νέα δήλωση, διορθώνοντας το λάθος, όπου εκφράζει τη θερμή αλληλεγγύη του στον αγώνα της οικογένειας Νικολόπουλου. «Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και τη θερμή αλληλεγγύη του στον αγώνα που δίνει η οικογένεια του βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου στην εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση της κόρης τους Νίκης» αναφέρει η ανακοίνωση του προεδρείου.