Για καταστροφολογία που γίνεται για μικροκομματικούς λόγους και «συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς» κατηγορεί τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκου ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος.

Σε δήλωση του ο υπουργός απάντησε «με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Κουμουτσάκου, περί κρίσης στη Δικαιοσύνη και αδιαφορίας του αρμόδιου Υπουργού», τονίζοντας τα ακόλουθα:

«Ο κ. Κουμουτσάκος καλεί τον Υπουργό Δ.Δ.Α.Δ. να επισπεύσει τη διερεύνηση καταγγελιών που συνθέτουν τη “χειρότερη διοικητική κρίση που έχει γνωρίσει η Δικαιοσύνη”. Ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκοςόμως αγνοεί την ίδια στιγμή πλήρως τα ακόλουθα:

α) Αν ο Υ.Δ.Δ.Α.Δ. έχει ήδη σπεύσει, ασκώντας τις κατά το Σύνταγμα (λιγοστές, και ορθώς) αρμοδιότητές του.

β) Ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες είναι μυστικές και επομένως η έλλειψη σχετικών πληροφοριών δεν παρέχει μήνυμα αδράνειας.

γ) Ότι, κατά το Σύνταγμα, η Δικαιοσύνη είναι χωριστή λειτουργία και οι δυνατότητες παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας είναι αυστηρά οριοθετημένες.

δ) Ότι οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στη συντριπτική τους πλειονότητα σήμερα (όπως άλλωστε και στο παρελθόν, παρά τις αποκαλύψεις περί “παραδικαστικών σκανδάλων” κλπ.) εκτελούν ευσυνείδητα το έργο τους.

ε) Ότι η -για μικροκομματικούς λόγους-καταστροφολογία του εκπροσώπου Τύπου της μείζονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη δημιουργία της παραμορφωμένης εικόνας μιας σπαρασσόμενης Δικαιοσύνης, εικόνας βλαβερής για την κοινωνία και τους θεσμούς».

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσει αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη: «Μετά και τη χθεσινή Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία η Πρόεδρός της κυρία Χριστοφιλοπούλου ομολόγησε την πρωτοφανή κρίση στη Δικαιοσύνη και σχεδόν δύο εβδομάδες μετά από μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Προέδρου του Αρείου Πάγου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξακολουθεί να παρακολουθεί αμέτοχος τη χειρότερη διοικητική κρίση, που έχει γνωρίσει ποτέ η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κ. Υπουργός οφείλει να επισπεύσει τη δικαστική διερεύνηση όλων αυτών των καταγγελιών και να διαλύσει τις σκιές που έχουν δημιουργηθεί. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παραμένει υπό ομηρία και οι δικαστές “αλληλοσπαρασόμενοι”. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατόρθωσε, μέσα σε 17 μήνες, να διαλύσει και τη Δικαιοσύνη».