Την θέληση της ΝΔ να αξιοποιήσει τεχνογνωσία και συστάσεις του ΟΟΣΑ σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ωριαία συνάντησή του σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, με τον γ.γ. Άνχελ Γκουρία.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ποια είναι τα προγράμματα του ΟΟΣΑ που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε:

«Ο ΟΟΣΑ δραστηριοποιείται σε τομείς που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας: Συζητήσαμε εκτενώς τις προηγούμενες συστάσεις του Οργανισμού στα ζητήματα μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση όπου υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία».

Οι «Μεταρρυθμίσεις για όλους», το πως δηλαδή η ανάπτυξη δεν αφορά λίγους, αλλά πολλούς, είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο μελέτης του ΟΟΣΑ για το οποίο δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ΝΔ.

«Η παράταξή μας βρίσκεται στη φάση προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος, κατά συνέπεια η ανταλλαγή απόψεων και η παροχή τεχνογνωσίας από έναν οργανισμό σαν τον ΟΟΣΑ είναι μια ευκαιρία που εμείς δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

«Ο κ. Μακρόν είναι ένας νέος πολιτικός, μεταρρυθμιστής, που αποδεικνύει στην πράξη ότι στην Ευρώπη σήμερα, η βασική διαχωριστική γραμμή δεν είναι τόσο μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, όσο μεταξύ μεταρρυθμιστών και λαϊκιστών. Αυτών που θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές και αυτών που θέλουν να κρατήσουν τα πράγματα ως έχουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω στον κ. Μακρόν για το πρόγραμμα της ΝΔ και παρ’ ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Νομίζω ότι υπήρξε ένας κοινός τόπος στην ανάγκη να προωθούνται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν, ως τελικό αποτέλεσμα, την τόνωση της ανάπτυξης» κατέληξε ο αρχηγός της ΝΔ.